maandag 30 augustus 2010

Trip Yosemite National Park

Afgelopen week hebben we, zoals jullie in een eerder bericht al konden lezen, onze eerste trip naar één van de vele Nationale Parken in Californië gedaan. Een 3,5 uur durende rit leidde ons dinsdag vanuit Pinole naar de Westelijke Big Oak Flat Entrance van het Yosemite National Park.

Na het opzetten van onze tent op de Crane Flat camping, bestond de rest van de dag uit de verkenning van de Yosemite Valley met onder andere El Capitan (een steile en daarom zeer geliefde wand bij bergbeklimmers), het visitor center en mooie zichten op de Bridalveil en Yosemite watervallen.

Aangezien de weerberichten voor woensdag een relatief warme dag voorspelden (39°C) en voor die dag de Upper Yosemite Trail op ons programma stond, vertrokken we 's morgens vroeg na het ontbijt meteen terug richting de Yosemite Valley. Vanaf de vertrekplaats (Camp 4) begonnen we aan een tocht van 6.3 mijl (=10.14 km) met een uiteindelijk hoogteverschil van 2700 voet (=823 m). Aangezien Yosemite bekend staat om zijn grote populatie beren, hoopten we natuurlijk dat we er tijdens ons bezoek één zouden zien, al was het maar vanop grote afstand. En ja hoor, na slechts 20 minuten wandelen, werd het pad al geblokkeerd door een bruine kolos.

Het eerste gevoel was er één van "En wat nu?" maar al snel veranderde dit in "Hopelijk blijft hij nog even zitten zodat we genoeg filmpjes en foto's kunnen maken". (Klik hier om de beer in actie te zien) Na een kwartier werd het spijtig genoeg wel tijd om het beest lichtjes aan te manen om plaats te maken zodat we onze route verder konden zetten. En als het aan de Japanner, die al voor ons op deze plaats was, had gelegen, hadden we waarschijnlijk nog enkele uren staan wachten. Maar om onze naam van dappere Belgen waar te maken, probeerden we met enkele steenworpen aan de beer duidelijk te maken dat we graag nog wat verder zouden wandelen. Gelukkig begreep het beest ons en maakte hij het pad aarzelend vrij. Het vervolg van onze tocht werd vooral gekenmerkt door mooie uitzichten en afzien door de hitte maar toen een gezin ons meldde dat het nog slechts 5 minuten wandelen tot de top van de waterval was, veranderde onze moraal en vlogen we bijna de berg op. Het panorama vanop de top was het afzien meer dan waard. Een klein uur later begonnen we aan de afdaling en 5 uur 45 minuten nadat we aan de tocht begonnen waren, stonden we terug beneden aan onze auto.




Om onze "oververhitting" van ons af te spoelen, sprongen we op de terugweg nog in de Merced rivier en genoten we van één van de heerlijkste picknick momenten tot nu toe. Tijdens het kampvuur op de camping kregen we als kers op de taart nog het bezoek van een beer die voor we het wisten op slechts 15 voet van onze tent stond te wachten om onze koeken op te peuzelen.
Voor het opruimen van onze tent op donderdagmorgen, volgden we eerst nog de Merced Grove Trailhead, die ons leidde naar enkele prachtige sequoia's. Nadien volgden we de Tioga Road lansheen volgende idyllische plaatsen: Olmsted Point (vanwaar we een mooi zicht hadden op de Half Dome), Tenaya Lake (waar we voor de tweede maal van het heldere maar koude bergwater genoten) en Tuolumne Meadows (een grootse alpenweide die meer dan de helft van het jaar onder sneeuw bedekt is).
Omdat we slechts voor twee nachten een camping geboekt hadden, gingen we bij het verlaten van Yosemite meteen op zoek naar een slaapplaats, die we dan uiteindelijk vonden op de Junction Campground. Eenmaal de tent weer was opgezet, genoten we nog van een heerlijk diner in het lokale cafeetje met de welluidende naam Tioga Pass Resort.

Vrijdag begonnen we 's morgens aan de afdaling richting Lee Vining waar we nog een bezoek brachten aan Mono Lake en deelnamen aan een rondleiding met gids doorheen de South Tufa area. Degenen die niet weten wat Tufa nu net is, kunnen deze link volgen http://en.wikipedia.org/wiki/Tufa. Vervolgens brachten we nog een kort bezoek aan het Visitor Center in Lee Vining alvorens we aan onze 5 uur durende terugrit richting Pinole begonnen.

zondag 22 augustus 2010

Weekend & voorbereiding trip Yosemite

Na bijna een week van uitpakken, opruimen en gesettled te raken, hebben we dit weekend vooral laten domineren door ontspannende activiteiten.

Zaterdagmorgen zijn we begonnen met de inkopen, waarna we onze bakkunsten hebben uitgetest met de nieuwe broodmachine. Aangezien de Amerikaanse broden qua smaak en kwaliteit niet aan de Belgische kunnen tippen, was dit een absolute noodzaak. De esthetische kant kunnen jullie zelf aan de hand van de foto beoordelen, wat de smaak betreft moeten jullie ons op ons woord geloven dat dit ook in orde is :-).

In de loop van de namiddag hebben we dan tesamen met Olivier en Leen genoten van onze eerste BBQ. Om onze “American way of cooking” verder te optimaliseren, volgt vanavond al de volgende BBQ met Astrid en Dieter (collega-cursisten van de dansschool in Herent).

Voor de rest bestond vandaag vooral uit het uitstallen van het aanwezige kampeer-materiaal en dit als voorbereiding van onze eerste trip volgende week. We hebben een tour in en rond Yosemite National Park uitgestippeld; meer info en foto’s volgen.

Dit weekend hebben we ook onze tuindieren beter leren kennen, hoewel er nog een lange weg te gaan is voor ze helemaal tam zijn.












woensdag 18 augustus 2010

Aankomst California

Na uiteindelijk alles opgeruimd te hebben in Maaseik en een lange vlucht, zijn we ondertussen goed en wel aangekomen in California. Zoals jullie misschien weten, zijn we in juni op prospectie gegaan en zijn toen via via op een huisje in Pinole gestoten. Bij onze aankomst maandagavond op de luchthaven van San Francisco stond de huisbaas (=Stuart) ons reeds op te wachten.

Gisteren zijn we vooral door Stuart, Greta en Adriaan op sleeptouw genomen om ons wegwijs te maken in en rond onze nieuwe woonplaats. Naast een bezoek aan de bank en de voornaamste winkels, brachten ze ons ook al in contact met enkele familieleden.

Vandaag was het dan tijd voor het uitpakken van de koffers en de inrichting van het huis. Hieronder enkele sfeerbeelden van ons nieuw stekje.



Ondertussen is het ons na 2 dagen ook duidelijk geworden dat het kiezen voor een huis met tuin ipv een appartement bepaalde consequenties heeft :-)

zaterdag 14 augustus 2010

Eerst en vooral willen we jullie welkom heten op onze blog. Aangezien we voor een redelijke tijd onder de Californische zon gaan vertoeven en we jullie toch op de hoogte willen houden, zullen jullie hier op regelmatige basis nieuwtjes, foto's, reisverslagen, nuttige info,.... vinden.
Wij wensen jullie alvast veel leesplezier en hopen jullie zeker eens op ons stekje te mogen verwelkomen.

Vele groetjes
Anneleen en Raf