zaterdag 19 maart 2011

Bezoek Stinkens-family

5 maart was het zover: het eerste familie bezoek in Californië stond voor de deur. Rond 13:00 landde de bende (Guy, Myriam, Ilse, Dirk, Ingrid, Koen en Kristel) op de luchthaven van San Francisco en meteen volgde het meest zenuwslopende moment van de reis: het passeren van de douane. Ze hadden namelijk extreem grote hoeveelheden koeken, eten, ... in hun baggage meegebracht voor ons. Nogmaals dank voor de bevoorrading. Na het inchecken in het hotel gingen we richting Union Square waar we hen lieten kennismaken met de Cheese Cake Factory. Tijdens het eten werd het wel al snel duidelijk dat de jetlag zijn intrede begon te doen.

Terwijl onze bezoekers zondag morgen een gospelmis bijwoonden in de Glide Memorial Church bereidden wij in Pinole de BBQ voor. De rest van de dag brachten we samen in Pinole door en na het eten gingen we nog even naar de plaatselijke supermarkten waarna we de dag afsloten met cake, cheesecake en pecan rolls waarvan het recept in een eerder blogbericht.

Op maandag, dinsdag en woensdag maakten ze gebruik van de Hop On Hop Off bussen om San Francisco en Muir Woods te verkennen. Normaal gezien kost een all tour pakket voor 2 dagen ongeveer $50 maar omwille van het laagseizoen en het tactisch uitspelen van de verschillende tour providers kregen ze een 3-dagen pas aangeboden voor slechts $10.

Dinsdagnamiddag ben ik ook nog met Dirk doorheen San Fransisco gereden en hebben we onder andere Pier 39 en het Hard Rock Café bezocht. Nadien zijn we ook nog met de auto Lombard Street afgereden en hebben we nog een stop aan de Coit Tower ingelast. Aangezien je van al dat wandelen, bezoeken en foto's maken ook dorst krijgt, besloten we om met z'n allen in een plaatselijke cocktail bar de happy hour te gaan uittesten. En dat het inderdaad een happy hour was, kan je zien aan onderstaande video.

Donderdag stond een bezoek aan Fisherman's Wharf en Alcatraz op het programma. Vanaf het Cable Car eindstation van de Powell/Hyde lijn gingen we te voet richting Pier 39 om er een bezoek te brengen aan de zeeleeuwen en de verschillende winkeltjes. Nadien hielden we even halt in het Hard Rock Café alvorens ons richting Pier 33 (Alcatraz Landing) te begeven om aan de 15 minuten durende ferry vaart richting Alcatraz te beginnen.

Eenmaal op "The Rock" aangekomen bekeken we de documentaire en vertrokken daarna op audio-tour doorheen het hele complex. De tour bracht ons doorheen de verschillende gedeeltes van de voormalige gevangenis en liet ons kennismaken met het dagelijkse leven en een aantal bekende inmates.

Vanop een aantal plaatsen in het complex had je mooie uitzichten op San Francisco en dit moet dan ook zeer zwaar zijn geweest voor de gevangen om te weten dat ze op zo'n korte afstand (2.5 km) van deze stad opgesloten waren.

Klik hier indien jullie meer over Alcatraz te weten willen komen. De dag sloten we af in een Italiaans restaurant maar echt aanraden kunnen we dat helaas niet.
De laatste dag van hun verblijf wilden ze al shoppend doorbrengen maar omwille van de zware aardbeving in Japan en de daaropvolgende tsunami bestond de eerste ochtend activiteit uit het bekijken van de beelden op TV en het afwachten van welke gevolgen dit voor San Francisco zou hebben. Maar al bij al vielen de golven die de westkust van de VS bereikten nog wel mee al kunnen jullie in onderstaande video wel zien dat de haven van Santa Cruz (2 uur ten zuiden van San Francisco) toch wel wat schade opliep.



's Avonds gingen we nog met z'n allen wat drinken en zat het familie bezoek er bijna op. Door een St. Patricks Day optocht in San Francisco was de tocht richting de luchthaven nog onverwachts hectisch maar gelukkig was iedereen toch nog op tijd ingechecked. We hebben afgelopen week enorm genoten en willen jullie nogmaals bedanken voor jullie bezoek.