zondag 26 februari 2012

San Diego


De afgelopen 2 weken hebben we in de Hyatt in San Diego doorgebracht omwille van enkele conferenties die er plaatsvonden. En ook al lag de nadruk op het werk, toch vonden we ook de tijd om te genieten van wat de stad te bieden had.

Zo brachten we één van de eerste avonden door in het Gaslamp District en meerbepaald in Henry's Pub. Iedere zondagavond verandert deze plaats in de meest levendige karaoke-bar in town en ook Niels (collega) beklom het podium en bracht er zijn versie van Engelbert Humperdinck's "Release Me".

Dinsdagavond stond er dan een social event in Sea World op het programma. Na een cocktail receptie bij de baluga walvissen en de ijsberen, ging het richting het Nautilus Pavilion waar ons een 3-gangen diner stond te wachten. Maar het absolute hoogtepunt van de avond was de prive orka-show: Shamu Rocks.

De volgende dag kwam er een einde aan de conferenties maar omdat we pas donderdagmorgen aan de minstens 9 uur durende terugrit begonnen, stapten we nog aan boord van de Marietta voor een whale watching trip voor de kust van San Diego. Onderweg kregen we talrijke dolfijnen te zien en eveneens enkele gray whales, die aan hun tocht van Baja California naar Alaska bezig waren.


Om de rit van San Diego naar Pinole iet of wat te onderbreken, verlieten we ter hoogte van Los Angeles de autostrade en zetten koers richting Hollywood Blvd. Daar aangekomen merkten we al snel dat de Oscars voor de deur stonden waardoor we helaas niet meer in de buurt van het Kodak Theater konden geraken. We vervolgden onze rit richting Hollywood dan maar via Sunset Blvd. Alvorens terug noordwaarts koers te zetten, passeerden we ook nog langs volgende 3 hotels waar de sterren tijdens de Oscars verblijven: Chateau Marmont, The Beverly Hills Hotel en The Beverly Hilton. In dit laatste hotel stierf Witney Houston enkele weken geleden waardoor er een tijdelijke gedenkplaats was gevormd.