zondag 15 april 2012

Bezoek ouders

Vrijdag 30 Maart vertrokken we in de late namiddag richting SFO om onze ouders voor hun tweede VS bezoek te gaan oppikken. Rond 7:10 pm kwamen ze de roltrap af en na de nodige omhelzingen en het oppikken van de bagage vertrokken we richting Pinole waar nog enkele quiches op ons stonden te wachten.


Na een goede nachtrust werd er de volgende morgen uitvoerig bijgepraat tijdens het ontbijt en aangezien we opnieuw actief aan het rondkijken waren op de lokale huizenmarkt besloten we om vervolgens naar een open house te gaan in Hercules (i.e. het dorp naast Pinole). Alle 6 waren we zeer positief over het huis en waarschijnlijk had de makelaar nog nooit bezoekers over de vloer gehad die zo uitgebreid doorheen het huis trokken :)

Nadien zetten we koers richting Silicon Valley waar we langsheen de talrijke tech-bedrijven reden en zoals jullie kunnen zien, amuseerden de mama's zich kostelijk op de Google-fietsen.


Ter ere van de 60-ste verjaardag van Anneleen's papa sloten we de avond af bij het Perzisch restaurant Alborz in Berkeley.

Zondagmorgen stond er opnieuw een open house op het programma en net zoals gisteren spendeerden we beduidend meer tijd binnen dan de gemiddelde bezoeker. Van zodra we onze tour doorheen het huis hadden afgelegd en alle mogelijke vragen aan de makelaar hadden gesteld, vertrokken we naar Sacramento waar we een bezoek brachten aan het innovatiefste sorteerbedrijf in Californië :-), Old Town en The Capitol. Alvorens naar Pinole terug te keren, pikten we ook nog de huurauto op waarmee de ouders vanaf de volgende morgen door Californië zouden toeren.

Bij Uncle Chung's Szechuan restaurant schoven we 's avonds de benen onder tafel en genoten er met volle teugen van Uncle Chungs Gourmet menu.


Aangezien wij moesten werken door de week, maakten de ouders de volgende 5 dagen met hun huurauto een roadtrip langsheen Santa Cruz, Monterey, Hearst Castle, Santa Barbara en LA om dan op vrijdagavond opnieuw bij ons in Pinole toe te komen.

Omdat de zaterdag de warmste dag van het weekend beloofde te worden, trokken we richting Lake Berryessa. Om de honger wat aan te wakkeren, begonnen we met een wandeling vanaf Oak Shore langsheen de Smittle Creek trail.


Terug bij de auto aangekomen, staken we het vuur aan en begonnen aan een heuse BBQ met zicht op het meer. Binnen de kortste tijd stegen heerlijke geuren op en belandden de eerste stukken gegrild vlees op onze borden. Het werd een zalige namiddag waar we nog vaak aan terug denken.


Op paasdag stond er dan een bezoek aan Sonoma op het programma. Zo wandelden we eerst langsheen het gezellige dorpsplein en bezochten we nadien de Mission San Francisco Solano. Deze missiepost is de laatste en meest noordelijke langsheen de El Camino Real.
Na nog een korte stop bij 1 van de kleine chocolade winkeltjes reden we in noordelijke richting voor een wine tasting bij B.R. Cohn. We moeten wel toegeven dat de wijnproeverij op zich niet zoveel voorstelde en ook de hoeveelheid wijn was aan de magere kant maar de old timers op de parking maakten veel goed.


De tweede week van onze ouders hun roadtrip voerde hen in noordelijke richting langsheen de kust. Zo passeerden ze Mendocino, Eureka en eindigden ze in Redwoods National Park. Helaas viel het weer wel een beetje tegen maar al bij al was ook dit weer een goede verderzetting van hun Californië ontdekking.

Na het binnenbrengen van de auto op vrijdagavond zetten we koers naar huis waar een heerlijke Californische spumante ter ere van Raf's verjaardag op ons stond te wachten. Omdat de ouders nog maar 1 volledige dag in Californië hadden, reden we de volgende morgen via een korte stop in Sausalito richting Battery Spencer vanwaar we een mooi zicht hadden over de Golden Gate Brug en de skyline van San Francisco.


Alvorens San Francisco te verlaten en koers te zetten richting Hilltop Mall, slalomden we ook nog even doorheen Lombard Street. Spijtig genoeg was het toen alweer tijd voor het laatste avondmaal en de volgende morgen vertrokken we op tijd richting SFO om de ouders te gaan uitzwaaien.

Ook al spendeerden we beduidend minder tijd als vorig jaar tezamen, toch hebben we enorm genoten van hun bezoek en kijken we alvast uit om hen nog meer van Californië en de VS te laten ontdekken.