maandag 28 mei 2012

Bezoek Bart & Nancy

Na het bezoek van onze ouders begin April, stond er eind Mei het volgende familie bezoek op het programma. Anneleen's broer Bart en zijn vriendin Nancy waren onderweg naar ons voor hun eerste kennismaking met de Verenigde Staten.


Eenmaal we hen opgepikt hadden op SFO vertrokken we naar Pinole waar we relatief vroeg onder de wol kropen. Het was de komende maandag namelijk Memorial Day en dus besloten we om het verlengde weekend met z'n vieren in Yosemite door te brengen. Aangezien Memorial Day voor de Amerikanen de officiele start van het buitenseizoen is, verliep de online zoektocht naar een kampeerplaats niet echt vlekkenloos maar gelukkig vonden we wel nog een plaats op Wawona Campground in het zuiden van het park.


Daar aangekomen, begonnen Bart en Raf met het opzetten van de tenten terwijl Nancy en Anneleen de auto's uitlaadden en het eten veilig en wel in de berenbox opborgen. Nadien werd het stilaan tijd om de innerlijke mens te versterken en begonnen we aan de BBQ. Het werd een gezellige avond maar al snel werd duidelijk dat de temperaturen een serieuze duik zouden nemen doorheen de avond en nacht.


Toen we de volgende morgen uit de tenten kwamen, gebruikten we de eerste zonnenstralen om ons iet of wat op te warmen want de afgelopen nacht hadden we niet alleen te maken gehad met dalende temperaturen, het had zelfs lichtjes gevroren. Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting Glacier Point en toen we even later een aantal auto's op de niet meest voor de hand liggende plaats langs de weg geparkeerd zagen staan, wisten we meteen dat we prijs hadden. BEAR ALARM!!!!



We vlogen de auto uit en zagen in de verte inderdaad een beer zorgenloos rondwandelen. Langzaam aan naderden we het mooie dier en dankzij het digitale tijdperk hoefden we ons geen zorgen te maken bij het schieten van de ontelbare foto's en video's.

Toen de beer genoeg had van onze aanwezigheid en langzaam van ons vandaan wandelde, zetten wij verder koers naar Glacier Point maar helaas dachten zeer vele andere bezoekers er net hetzelfde over en stonden we enkele minuten later stil in onze zowaar eerste Yosemite-file van het weekend. Toen een park ranger ons wist te zeggen dat de wachttijd ongeveer 2 uur zou zijn, maakten we rechtsomkeer en besloten we om dan maar een wandeling in de vallei te doen. Op de weg naar beneden stopten we wel nog even bij Tunnel View.


De wandeling volgde in grote lijnen de Merced rivier en liet ons kennismaken met de plaatselijke flora zoals de beruchte puzzle-boom. Helaas kennen we de naam ervan niet maar de onderstaande foto's zullen wel duidelijk maken hoe we bij de naam zijn gekomen. Verder probeerden we ook nog klimmers te spotten die bezig waren met hun beklimming van El Capitan.



Alvorens we vanuit de vallei terug naar de camping vertrokken, stopten we nog in de supermarket bij het visitor center om eten in te slaan voor de 2de barbecue van het weekend. Het werd opnieuw een gezellige avond en zeer koude nacht.

Zondagmorgen besloten we om goed op tijd op te staan en opnieuw koers te zetten richting Glacier Point. We wilden namelijk de Taft Point trailhead volgen om vandaar een mooi ochtendzicht te hebben op El Capitan en de vallei. Na een wandeling van een 30-tal minuten arriveerden we op het uitzichtspunt waar we genoten van de zon, het gezelschap en ons ontbijt.


Nadien keerden we terug naar de camping waar we begonnen met het afbreken van de tenten. Bart en Nancy zouden nog 1 extra nacht in Yosemite blijven maar aangezien ze de volgende morgen via de Tioga Pass richting Death Valley zouden reizen, leek het ons beter dat ze op de Hogdon Meadow Campground zouden verblijven. Toen daar eenmaal hun tent was opgezet en we nog eens over hun reisschema voor de komende roadtrip waren gelopen, namen we afscheid en vertrokken terug naar huis.

De laatste avond van hun verblijf in de VS spraken we af dat we hen zouden oppikken in San Francisco om te gaan eten bij McCormick & Kuleto's Seafood Restaurant dat op het Ghirardelli Square gelegen is. We lieten er ons het eten enorm goed smaken en na een gezellige avond, volgde er wel een minder plezante verrassing. Toen we bij de huurauto aankwamen, zagen we dat de achterruit ingeslagen was en dat er een trolley uit de wagen gestolen was. We deden telefonisch aangifte van de diefstal en vertrokken nadien naar Oakland airport voor het inleveren van de huurauto. Nadien reden we met z'n allen terug naar Pinole.


De volgende dag vertrokken Bart en Nancy terug naar Belgie en via deze willen we hen nogmaals bedanken voor het bezoek en aangename gezelschap.

zaterdag 5 mei 2012

Maui (HI)

Na een beurs in San Diego (CA) was het tijd om op maandag 30 April richting Maui, Hawaii te vliegen voor een volgende conferentie. Naast het harde werk (zie foto beneden) was er gelukkig ook genoeg vrije tijd om het eiland te verkennen.


Vanuit het hotel dat in Lahaina aan de westkust van het eiland gelegen was, vertrok ik in de Mustang cabrio richting Haleakala National Park. Na een korte tussenstop in het visitor center ging het meteen verder richting de top van de Haleakala vulkaan. Helaas begon het wel te regenen onderweg waardoor de mooie vergezichten uitbleven maar dit was gelukkig maar van korte duur. Eenmaal doorheen het wolkendek, straalde de zon weer volop en vanop de top kon ik zelfs the Big Island in de verte zien.



In tegenstelling tot het observatory op Mauna Loa (dat we enkele jaren geleden op Big Island hebben bezocht), kon ik hier geen bezoek brengen aan het Haleakala Observatory. Volgens de gids is de top van Haleakala de vierde beste plaats ter wereld om aan astronomie te doen omdat de atmosfeer er helder en droog is en er nauwelijks licht- en luchtverontreining is.


Aangezien iemand me tijdens de conferentie had gezegd dat ik zeker eens moest gaan snorkelen, besloot ik om de volgende dag tijdens een doods moment op de beurs, richting Boss Frog's shop te rijden om snorkelmateriaal te gaan huren. Het werd een plezante namiddag  en ook al heb ik veel verschillende soorten vis gezien toch moet ik toegeven dat ik iet of wat was teleurgesteld door het troebele water en het ontbreken van mooi koraalriffen. Maar ja, er moet ook nog iets overblijven om ooit nog terug te keren.