donderdag 28 november 2013

Thanksgiving @ Lake Tahoe

Dit jaar besloten we Thanksgiving weekend door te brengen in Lake Tahoe maar door de weinige sneeuwval tot nog toe zou het zeker geen skivakantie worden. We arriveerden omstreeks 4pm in South Lake Tahoe waar we eerst het gezellige centrum van het stadje verkenden.


's Morgens stopten we in het visitor center om nog enkele hike maps op te pikken alvorens richting de Mt. Tallac Trailhead te rijden. De bedoeling was om de 9.5 mijl lange hike naar Mt. Tallac te doen. Vrij snel passeerden we het bord dat aangaf dat we de Desolation Wilderness binnen wandelden en niet veel later arriveerden we aan het Floating Island Lake.




Ook al was er tot nog toe niet veel sneeuw gevallen, toch lag er voldoende voor Woofy om zich volledig te geven.








Cathedral Lake was het tweede meertje van de dag dat we aandeden en werd meteen ook bekroond tot "late" lunchstop van de dag. Toen de lunch op was en we de tijd in de gaten kregen, besloten we dat het beter was terug te keren aangezien we geen tijd meer hadden om Mt. Tallac te beklimmen en terug te zijn bij de auto voor het donker zou worden.



De tweede dag waren we van plan om de bus (Route 23) te nemen vanuit South Lake Tahoe naar de Stagecoach Lodge in Tahoe Village om vandaaruit te voet af te dalen naar South Lake Tahoe. Maar helaas waren ze ons in het visitor center vergeten zeggen dat de shuttle nog niet reed en dat honden zowieso niet toegelaten waren. De beslissing om dan maar te voet heen en terug te wandelen was snel genomen.

Onderweg hadden we prachtige uitzichten op Lake Tahoe en ook de grens tussen California en Nevada was niet echt moeilijk te vinden omwille van de grote casino's die net over de grens met Nevada waren neergeplant.



Via de Van Sickle Trail passeerden we langsheen de Ice Waterfall en een view point alvorens de Tahoe Rim Trail te bereiken. Iets verder op in de richting van Tahoe Village maakten we nog enkele foto's waarna we terug naar South Lake Tahoe afdaalden.






's Avonds maakten we nog een korte wandeling doorheen het dorpje en genoten we van een heerlijke pizza bij Base Camp Pizza.