woensdag 1 januari 2014

Coastal trip So-Cal: part 5

Toen we op 1 Januari wakker werden onder een wolkenloze blauwe lucht en een stralende zon, konden we niet anders dan hopen dat 2014 een fantastisch jaar zou worden.

Na een lekker ontbijt en het inladen van de auto werd het tijd om koers te zetten richting de laatste bezienswaardigheden van deze trip alvorens aan de 8 uur durende terugrit naar Hercules te beginnen. De eerste halte werd Naples en ook al was het niet bepaald identiek aan het Italiaanse stadje Napels toch was het plezant wandelen langsheen de kanalen en straten.


Ook vandaag had Woofy energie bij de hopen en daarom besloten we om te stoppen bij Huntington Dog Beach waar hij zich al spelend kon uitleven in de oceaan en met de andere honden.






Nadien maakten we ook nog korte stops bij Laguna Beach en Dana Point waar we een wandeling langsheen de jachthaven maakten.






Het voorlaatste bezoek van deze trip was de Mission San Juan Capistrano waar er in de Mission Basilica een groot gouden altaar staat. Spijtig genoeg hadden we geen tijd om er lang te vertoeven.





Toen we aankwamen bij Crystal Cathedral in Garden Grove vielen we van de ene verwondering in de andere. Deze gigantische kerk met plaats voor een 3,000-tal mensen had eerder een commerciele uitstraling dan wel een van gebed en bezinning (alleen al te zien aan de toiletten). Ook de Hour of Power, een kerkdienst die uitgezonden wordt op nationale en internationale televisie, werd hier tot 2011 opgenomen.








Het enige dat ons nog restte, was de rit terug naar huis.