vrijdag 31 oktober 2014

Halloween-weekend to Monterey, Santa Cruz & Carmel

Voor de meeste Amerikanen is het einde van Oktober de periode van pompoenen en "Trick or Treat". Ook wij waagden ons aan onze eerste pompoen sinds de verhuis naar California maar dan wel voor het maken van pompoensoep. En in combinatie met zelf gebakken baguettes smaakte de soep overheerlijk.




Maar ons Halloween weekend was meer dan pompoenen alleen. We vertrokken vrijdag namelijk richting Monterey Bay. De eerste halte op onze trip werd Santa Cruz. Helaas speelde het weer niet echt mee en werden we bij aankomst in Santa Cruz verwelkomd met een heuse stortbui. Maar dat kon ons niet stoppen en gepakt met regenjas en paraplu vertrokken we richting de Beach Boardwalk, het lokale entertainment park dat er voor de verandering bijzonder verlaten bijlag.


Nadien werd het tijd om richting de Santa Cruz Wharf te wandelen. Spijtig genoeg waren er geen honden toegelaten waardoor ons bezoek daar van vrij korte duur was. Maar alvorens richting het centrum te wandelen passeerden we eerst nog bij het Monterey Bay National Marine Santuary Exploration Center.

We kregen er een beter zicht op het onderwater leven van de Monterey Bay en waanden er ons even Jacques Cousteau toen we met de onderwater camera konden spelen.



In downtown Santa Cruz heerste er reeds een gezellige drukte vanwege de talrijke ouders met kinderen die aan hun Trick or Treat tocht langsheen de winkels waren begonnen.


Alvorens Santa Cruz te verlaten en koers te zetten richting ons hotel in Monterey, reden we eerst nog over W Cliff Drive die ons langsheen het Santa Cruz Surfing Museum en Natural Bridges State Beach bracht.



Dag 2 van onze Halloween trip zouden we in Monterey en omgeving doorbrengen. We begonnen 's morgens aan onze stadswandeling bij de San Carlos Cathedral. Omdat men er in volle voorbereiding was voor een huwelijksviering, hielden we er ons niet al te lang op.


Vanaf hier volgden we de Monterey's Path of History en kwamen we even later langsheen de Colton Hall. Op deze plaats werd in 1849 de California Constitution Convention gehouden waardoor California in 1850 als 31ste staat van de VS werd uitgeroepen.





Aan de achterkant van de Colton Hall bezochten we ook nog de voormalige gevangenis.




Op het grasveld voor het gebouw deden we nog even een sessie "Woofy beren training". Maar het werd al snel duidelijk dat hij nog niet klaar is om een beer in levende lijve tegen te komen.


De route bracht ons verder ook langsheen California's eerste theater.


Cannery Row werd onze volgende halte. Op deze straat lagen talrijke sardine conserve bedrijven maar ondertussen zijn deze allemaal verdwenen. Het laatste fabriek sloot in 1973 en sindsdien is het een toeristische hotspot met talrijke restaurants en hotels. Ocean View Avenue kreeg pas in 1958 zijn huidige naam, Cannery Row, als eerbetuiging aan de schrijver John Steinbeck. Zijn boeken, Cannery Row en Sweet Thursday, waren de basis voor de in 1982 uitgebrachte film Cannery Row met onder andere Nick Nolte en Debra Winger.

  



Ook Fisherman's Wharf en The Custom House brachten we nog even een bezoekje alvorens naar de auto terug te keren.


De namiddag zouden we doorbrengen langsheen de 17 mile drive. Deze scenic route bracht ons langsheen de talrijke villa's. En zoals jullie kunnen zien, zag Woofy zichzelf hier al wel wonen.





Naast het kijken naar zeer dure real estate genoten we ook van de prachtige uitzichten over de oceaan .....






.... en maakten we enkele foto's van 1 van de meest gefotografeerde bomen ter wereld.




Maar de golfers onder jullie linken de 17 mile drive natuurlijk ook aan het exclusieve Pebble Beach met zijn gelijknamige golf terrein. Gelukkig konden we aardig wat foto's maken alvorens we van het golfterrein werden weggestuurd.









Bij terugkeer in het hotel werd het al vrij snel duidelijk dat Woofy nog wat energie over had. En je zou al voor minder dorst krijgen.




De laatste dag brachten we voornamelijk door in Carmel waar er eerst een stadswandeling op het programma stond. We kunnen jullie garanderen dat Carmel echt wel een stadje is waar je gemakkelijk oud zou kunnen worden.





Toen we eenmaal Carmel verkend hadden, werd het tijd om richting het strand te gaan zodat Woofy zich eens goed kon uitleven.





Helaas was het ondertussen tijd geworden om huiswaarts terug te keren al maakten we wel nog even een korte tussenstop in Moss Landing waar we aardig wat verse groenten en fruit insloegen. Van Woofy hadden we op de terugweg totaal geen last.