zondag 30 november 2014

Een witte Thanksgiving bij Lake Tahoe?

Naar jaarlijkse traditie, ale toch sinds 2013, vertrokken we op Thanksgiving 's morgens richting Lake Tahoe. Dit jaar zouden we er 4 dagen blijven en we keken alvast uit naar wandelingen in de sneeuw en met sneeuw bedekte bergen. Maar toen we eenmaal in de buurt van onze eindbestemming, Heavenly Village in South Lake Tahoe, kwamen, bleek er amper sneeuw te zijn gevallen. We beslisten om onze pret hierdoor niet te laten bederven en nadat we ingechecked waren in het hotel begonnen we aan een korte wandeling.


We wandeleden richting de ingang van het Van Sickle Bi-State Park. Omdat het al een stuk in de namiddag was, besloten we enkel tot het kortst bijgelegen uitzichtspunt te wandelen. Het was duidelijk dat Woofy zijn weg hier nog kende en bijgevolg kwam hij ook als eerste boven aan.


Omdat het nog te vroeg was om richting het hotel terug te keren, zetten we bij terugkomst in het dorp koers richting de Tallac Historic Site. Dit "Bokrijk in California" bestaande uit de Baldwin, Pope en Valhalla Estates is enkel tijdens de zomermaanden geopend maar desalniettemin konden we toch tussen de historische gebouwen en over het strand wandelen.



Op vrijdag stond er een hike langsheen de Glen Alpine Trailhead op het programma. Afgelopen jaar hadden we al de hike naar Grass Lake gedaan maar ditmaal besloten we om richting Susie Lake te wandelen.




Naarmate we dichterbij Susie Lake kwamen, stak de wind meer en meer op en leek de temperatuur ook serieus te dalen. Ook Woofy leek het koud te hebben maar toen we eenmaal wat sneeuw op het pad tegenkwamen, was dat allemaal vergeten en begon hij zich vollop uit te leven.



Na een korte lunchpauze wandelden we verder richting Heather Lake en, zoals de foto's tonen, dichterbij de sneeuw. Spijtig genoeg maakten we rechtsomkeer bij Heather Lake en lieten we de laatste 0.5 mijl van de Glen Alpine Trail tot aan Lake Aloha aan ons voorbijgaan.


Op de terugweg stopten we ook nog even bij de Glen Alpine Springs, een van de eerste Lake Tahoe resorts dat in 1884 door Nathan Gilmore werd uitgebouwd. Tussen 1890 en 1930 was het een zeer populaire trekpleister en enkele van de gebouwen zijn het werk van Bernard Maybeck, de architect van het Palace of Fine Arts in San Francisco. In 1966 sloot het resort.


Het avondeten werd take-away rotisery chicken van de lokale Raley's supermarket. En na de maaltijd werd het tijd om neer te ploffen op bed.



Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt waren we weer klaar voor de volgende hike. Vandaag ging het opnieuw richting Van Sickle Bi-State Park. Maar in tegenstelling tot eergisteren was het vandaag wel de bedoeling om steviger te hiken en de Tahoe Rim Trail werd onze eindbestemming. De aandachtige lezers onder jullie zullen misschien opgemerkt hebben dat we deze wandeling afgelopen jaar ook gedaan hebben. Onderweg hadden we mooie zichten over Lake Tahoe en het Tahoe Basin.




Afgelopen nacht had het wat gesneeuwd en zoals te verwachten, kwamen we dan ook meer sneeuw tegen tijdens de wandeling. En meer sneeuw betekende dan ook meer ravotten voor onze Woofy.



Toen we boven bij de Tahoe Rim Trail aankwamen, werd het tijd om ons allemaal warm in te duffelen en te genieten van onze verdiende lunch.



Omwille van de koude wind en de lage temperaturen bedachten we ons niet lang na het verorberen van de lunch en zetten we dan ook meteen koers terug richting Heavenly Village.

Na even uitgerust te hebben, deden we ook nog een avondwandeling langsheen de winkeltjes van het dorp. Het was vandaag Small Business Saturday en om de lokale small businesses te steunen had American Express een actie dat ze je een $10 refund gaven indien je voor meer dan $10 met je american express kaart uitgaf bij geregistreerde winkels. Omdat Woofy goed gewandeld had, werd hij de gelukkige winnaar en kwam hij iets later met een lichtgevende frisbee fier de winkel uitgewandeld.


Zondag was spijtig genoeg alweer de laatste dag van ons verlengd weekend. Op de terugweg stopten we nog even bij Echo Lakes. Daar aangekomen wandelden we over de trail die langsheen de oostelijke oever van het meer liep.





Op aangeven van enkele mede-wandelaars verlieten we het pad en beklommen de heuvel aan onze rechterzijde om even later getrakteerd te worden op een prachtig uitzicht over het Tahoe Basin.




Langzaam aan begon het ook te sneeuwen en werden we alsnog getrakteerd op een extra portie sneeuwpret.