donderdag 1 januari 2015

Langsheen de Oregon Coast terug naar California

Helaas was het ondertussen alweer tijd om richting het iets warmere California terug te keren. Om te voorkomen dat Woofy opnieuw ziek zou worden en omdat we de Oregon kustlijn wouden bewonderen, besloten we om de terugrit over 3 dagen te spreiden.

Bij het oversteken van de grens werden we onderworpen aan een grondige inspectie en moesten we een heel pak extra vragen beantwoorden. Terwijl de douane de auto doorzochten, moesten we Woofy in 1 van de kennels achterlaten.



Ter hoogte van Olympia in Washington bogen we af van Highway 5, en zetten we koers richting de kust. Tegen de avond kwamen we toe in Astoria, het noordelijkste kustdorpje in Oregon. Eenmaal ingechecked in het hotel werd het al snel duidelijk dat Woofy hier zeker meerdere nachten zou willen doorbrengen.




Dag 2 van de terugrit begon met een stevig ontbijt en kort bezoek aan Astoria waar de wereldbefaamde kust van Oregon begint. Astoria wordt ook wel het kleine San Francisco van het noordwesten genoemd vanwege de steile heuvels met Victoriaanse huizen. Dat werd duidelijk toen we voet zetten naar de 125-voet hoge Astoria Column op Coxcomb Hill. De volledige geschiedenis van dit gebied is uitgebeeld op deze zuil. Van hieruit hadden we eveneens een prachtig uitzicht op de Columbia rivier, de stille oceaan, en Mt. St. Helens.







Het eerste strand dat we vandaag aandeden was Cannon Beach. Dit strand is bekend voor de Haystack Rock, 235 feet boven zeepeil en de derde grootste rots ter wereld die bij laagtij bereikbaar is.





Vervolgens stopten we ook nog aan Arcadia Beach in Arch Cape, een ander strand dat als hondvriendelijk bekend staat.




In Newport maakten we stand van zaken op, en realiseerden we dat aan dit tempo het ons nog meerdere dagen zou duren alvorens thuis toe te komen. We staken dan ook terug door naar het binnenland en overnachten in Roseburg, iets ten noorden van de grens met California.


Dag 3 van de terugrit werd vooral gekenmerkt met cruisen langsheen I-5 met opnieuw enorme uitzichten op Mt. Shasta.






Deze roadtrip naar Vancouver verdient zeker en vast een plaats in onze topvakanties en we hebben ondertussen al met veel heimwee terug gekeken op deze vakantie.