vrijdag 13 maart 2015

Inventieve fietstocht @ Lake Tahoe

Sinds we Lake Tahoe en omgeving hebben ontdekt, is het onze standaard uitvalsbasis geworden wanneer we even een weekendje weg willen. Dit weekend vertrokken we opnieuw naar Tahoe maar waren we wel van plan om vooral te fietsen. We namen 1 eigen fiets mee vanuit Hercules en zouden een tweede fiets ter plaatse huren.

Zaterdagmorgen vertrokken we richting de Village Skiloft fietsverhuurplaats in Incline Village, een dorpje aan de noordzijde van het meer. Omdat Woofy te groot was geworden voor de rugzak, moesten we inventief zijn. Binnen de korste keren toverden we 1 van de fietstassen om tot een luxueuze zetel, die vanaf het begin zeer in de smaak viel bij Woofy.




Via Kings Beach en Tahoe Vista zetten we koers richting Tahoe City. Daar genoten we op de pier van een heerlijke lunch.







Nadien reden we nog verder via Tahoe Pines en Homewood tot in Tahoma.







Na al dat gefiets werd het voor Woofy ook stilaan tijd om even de benen te strekken en zich volop uit te leven.





Op de terugweg naar Incline Village stopten we nog even bij de Brockway Bakery in Kings Beach waar we volop genoten van enkele heerlijke gebakjes. We weten niet of het door de gebakjes kwam of door reeds 70 kilometer bergop/bergaf in de benen te hebben, maar de laatste kilometers was het vooral puffen en amper vooruit komen.

Na 4u15min kwamen we terug in Incline Village aan en waren we blij de auto terug te zien. In totaal hadden we 78 kilometer gefietst met een gemiddelde van 18.4 km/h en een maximum van 48.5 km/h.

De volgende dag genoten we nog wat van Heavenly Village en wandelden we langsheen de zuidkant van het meer.


zondag 8 maart 2015

Doop Lowie

Het grootste nadeel van niet in Belgie te wonen, is dat het soms moeilijk is om op speciale gelegenheden in Belgie te zijn. Zo was mijn petekind Lowie op 8 februari geboren en was het pas dit weekend de eerste keer dat ik hem in levende lijve kon zien.

Bij aankomst in Belgie, enkele dagen voor de doop, ging het natuurlijk eerst richting Hasselt om op bezoek te gaan bij Lowie, Sarah en Dirk. Het merendeel van de tijd sliep Lowie natuurlijk nog, maar op de momenten dat hij wakker was, vond hij het toch plezant om bij de peter op de arm te liggen.








Op zondag 8 maart was dan het grote doopfeest. De viering vond plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt. Na de dienst werden er nog enkele familie foto's gemaakt in de kerk alvorens de innerlijke mens te gaan verzorgen.