zaterdag 23 mei 2015

Heraanleg tuin

Omwille van de aanhoudende droogte hier in California en het feit dat alle inwoners gevraagd werden om water te besparen, besloten we om onze tuin een facelift te geven en meer droogte bestendig te maken. De eerste job werd het afsteken van het bestaande gras. En zoals jullie kunnen zien, hadden we de regeninstallatie al enige tijd uitgeschakeld.



Vervolgens werd het tijd om de boordstenen van het nieuwe perkje te plaatsen en zoals gewoonlijk overzag Woofy alle werkzaamheden.





Spijtig genoeg volgde nadien het verwijderen van het resterende gras. En na enkele vierkante meters is de fun van dat werk toch wel zoek. Maar soit, na een dag werk was die klus eindelijk voorbij.




En Woofy zag nog steeds dat alles goed was en we nog op schema zaten.



Vervolgens raapten we stenen uit die we nadien in het perk zouden gebruiken, werd er worteldoek gelegd zodat we minder onkruid hoeven te wieden in de toekomst en begonnen we met het plaatsen van de boordstenen van het volgende perk.






En ook de drip irrigatie werd niet vergeten.


Na nog een dagje werk was de irrigatie gelegd, waren de meeste bloemen en struiken geplaatst en werd het tijd om op het lagere deel van de tuin ook worteldoek te plaatsen.



Omdat de rest nog maar verdere afwerking was, rustte we even uit alvorens te beginnen met de houtschors en de stenen.



Moe maar voldaan genoten we even later van onze heraangelegde tuin.