zaterdag 25 juli 2015

Verkenning van het San Francisco Presidio


Anneleen had in het verleden al eens een bezoek gebracht aan een deel van het San Francisco Presidio. Omdat het toen enorm meeviel, besloten we vandaag het Presidio met z'n drieën te gaan verkennen. We parkeerden 's morgens bij Battery Godfrey en na een korte stop bij de Coastal Overlook ging het richting de Fort Scott walk.



Fort Scott werd beschouwd als een aparte post binnen het Presidio, en was de thuisbasis van de kustwacht die instond voor de bescherming van de kust en de San Francisco Bay Area.


Via Upton Avenue wandelden we langsheen het majestueuze en prachtige Officer's Home waarna we onze wandeling verder zetten via de residentiële woningen op Kobbe Avenue.





Onze volgende halte werd het San Francisco National Cemetery. Dit kerkhof was het eerste van zijn soort aan de westkust van de VS, en is de rustplaats voor ongeveer 30,000 militairen, shippers en hun familieleden.





Via Sheridan Avenue kwamen we vervolgens terecht bij de Main Post. Ieder van de 5 grote U-vormige bakstenen gebouwen huisvestte 2 compagnieën van ongeveer 109 militairen.



Na al dat wandelen werd het stilaan tijd om de innerlijke mens te verzorgen en dat deden we met een heerlijke picnic.


Omdat we op wandelafstand van het Palace of Fine Arts waren, besloten we om even het Presidio te verlaten en dit San Francisco landmark mee te pikken. Het gebouw dateert van 1915 en werd gebouwd als deel van de Panama-Pacific Expo. In het verleden was het Exploratorium te vinden in het Palace of Fine Arts, maar sinds het Exploratorium verhuisde is de toekomst van het Palace of Fine Arts onzeker.





Nadien werd het tijd om terug te keren naar het Presidio. Via een korte stop bij de Starbucks in het Letterman Digital Arts Center en een fotoshoot bij het Yoda standbeeld, wandelden we richting Lover's Lane.



Toen we bij Ligget Lane passeerden, weken we even af van Lover's Lane om een blik te werpen op de residentiële huizen. We zagen ons zeker en vast in deze huizen wonen. Toen we echter de gemiddelde huurprijzen voor het Presidio hoorden ($4,000-$13,000 per maand) lieten we die gedachte maar snel weer wegebben.


We konden natuurlijk ook niet anders dan even te passeren bij het "kunstwerk" van Andy Goldsworthy, genaamd Wood Line. Volgens ons was het niet meer dan het aan mekaar leggen van boomstammen. Maar soit, we zullen maar denken aan het Franse spreekwoord "Des gouts et des couleurs, on ne discute pas".



Vanaf de zuid oostelijke kant van het Presidio begonnen we aan onze terugweg, die ons langsheen Inspiration Point voerde. Van hieruit hadden we een prachtig zicht over het Presidio met het Palace of Fine Arts en Alcatraz in de verte.



Via de Bay Area Ridge Trail en de Rob Hill Campground wandelden we terug richting de kust.




Bij het naderen van Baker Beach werden we als kers op de taart ook nog getrakteerd met prachtige uitzichten op de Golden Gate brug. Gelukkig was ons geheugenkaartje nog niet vol zodat we nog talrijke foto's van de wereldbekende brug konden maken.



En ook Woofy had geen problemen met het poseren.




Toen we thuiskwamen, kwam het zandmannetje al snel langs bij onze Woofy.


woensdag 15 juli 2015

Blitzbezoek Belgie

Eerder deze week was ik voor de 3de keer dit jaar op blitsbezoek in Belgie. En omdat ik die kansen niet kan laten liggen om mijn petekind Lowie te bezoeken, ging het na de meetings in Leuven/Brussel woensdagavond richting zee.

De vorige keer dat ik Lowie zag, was ondertussen al weer enkele maanden geleden tijdens de doop en amai wat was de kleine bengel al enorm gegroeid.









Na het spelen en verhaaltjes lezen, werd het stilaan slaaptijd voor Lowie en na nog enkele gezellige uren met Sarah, Dirk, mama en papa werd het tijd om terug richting Brussel te rijden.