dinsdag 15 februari 2011

Caramel-Pecan Rolls

Aangezien binnenkort onze familie richting Californië komt en we reeds een hele tijd een recept van een overheerlijk Caramel-Pecan gerecht in huis hadden (dat we dan ook voor hen willen klaar maken), besloten we om afgelopen weekend dit eens uit te testen.
Het resultaat was zeer geslaagd en het bewijs hiervan was het feit dat de volledige schotel amper 24 uur heeft overleefd. We willen jullie dan ook het recept niet onthouden.


Ingredients dough:
* 1 cup water
* 1 egg
* 2 tablespoons softened margarine or butter
* 3 1/4 cups bread flour
* 1/4 cup sugar
* 1 teaspoon salt
* 3 teaspoons bread machine yeast

Ingredients topping:
* 1/3 cup melted margarine or butter
* 1/2 cup packed brown sugar
* 1 tablespoon corn syrup
* 2/3 cup pecan halves
* 1/2 cup granulated sugar
* 2 teaspoons ground cinnamon

Directions:
* Place all dough ingredients in bread pan in the order listed. Select Dough Cycle and press start.
* Grease 13x9x2-inch rectangular pan. Mix 1/3 cup margarine, the brown sugar, corn syrup and pecan halves. Spread mixture in pan.


* Mix 1/2 cup granulated sugar and the cinnamon. Flatten dough with hands or rolling pin into 15x10-inch rectangle. Spread with 2 tablespoons margarine; sprinkle with sugar-cinnamon mixture. Roll up tightly, beginning at 15-inch side. Cut roll into 1-inch slices. Place in pan. Cover and let rise in warm place about 1 hour or until double.


* Heat oven to 375 Fahrenheid. Bake 22 to 27 minutes or until golden brown. Immediately invert pan onto heat proof serving plate or tray. Let pan remain a minute so caramel can drizzle over rolls.

2 opmerkingen:

  1. Goede nacht.
    Het feit alleen al dat het de volgende 24 uur niet overleefd heeft zegt al méér dan voldoende. Goed gewerkt zou ik zeggen en of het goed gesmaakt heeft zal ik maar niet meer vragen zeker....... Ga dat recept alleszins niet aan Mia laten zien want dan gaat ze ook aan het experimenteren en wat zou er dan uitkomen? Maar ja jullie hebben nu bewezen dat jullie het kunnen bakken en de familie waterachtig gemaakt. denk er dus aan dat als de tijd daar is dat jullie op tijd aan het werk schieten. Groetjes vanuit Msk;

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het even goed smaakt als het uitziet is het dik in orde. Ik ben eens benieuwd :-)

    Tot zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen