zondag 26 juni 2011

Aankoop en uittesten hike-gps

In een eerder bericht hebben jullie al kunnen lezen dat we op zoek waren naar een soort gps systeem dat we konden gebruiken tijdens onze wandelingen om nadien een zicht te krijgen over de afgelegde afstand, het overwonnen hoogteverschil, ... Daarom gingen we een tijd geleden naar REI, een outdoor winkel in Berkeley, om wat meer info in te winnen over de verschillende mogelijkheden en de respectievelijke prijsniveaus. Uiteindelijk bleek de Garmin GPSMAP 60csx over de juiste toepassingen te beschikken al was dit toestel voorlopig niet meer beschikbaar. Na een korte search op amazon.com bestelden we het toestel en als alles goed zou verlopen met de zending zouden we enkele dagen later meteen al op pad kunnen voor een eerste testwandeling.

Toen het toestel op vrijdagmiddag voor onze deur werd afgeleverd, besloten we om de dag erna een korte wandeling in Tilden Regional Park (Berkeley) te gaan doen. We kozen voor de hike naar Wildcat Peak aangezien deze niet al te ver was en we toch met het nodige hoogteverschil te maken zouden krijgen. We parkeerden de auto aan Indian Camp van waar we de Upper Packrat trail volgden tot aan Jewel Lake. Vervolgens ging het via de Peak trail naar het hoogste punt op onze wandeling Wildcat Peak, die met zijn 1211 voet boven zeeniveau op de meeste dagen een prachtig uitzicht geeft over San Francisco en de baai. Helaas was er vandaag redelijk wat bewolking waardoor het uitzicht niet opperbest was maar omwille van ons nieuwe speeltje lag de focus toch niet zozeer op de omgeving.


Vanaf de top ging het vrij snel bergaf en binnen de korste keren stonden we dan ook bij het visitor center vanwaar het niet meer ver tot de parking was.

Eenmaal terug in Pinole aangekomen gingen we meteen aan de slag met het uitlezen van de GPS en zoals jullie hier beneden kunnen zien, werkte de tracking en het hoogteprofiel naar behoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten