zaterdag 16 juni 2012

Genentech Gives Back Event

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Genentech begin Juni hun "Genentech Gives Back" event. Tijdens deze week willen ze de bijdragen, die ze als bedrijf en als individuele werknemers gedurende het hele jaar doen in de medische wereld nog eens extra in de verf zetten. Van maandag tot vrijdag worden er allerlei liefdadigheidsevents in de buurt georganiseerd en op zaterdag wordt het event afgesloten met een benefiet concert voor alle werknemers en familie in het AT&T Park, de thuishaven van de San Francisco Giants.


Voor ons was dit het eerste jaar dat we aan de festiviteiten konden deelnemen en dus trokken we op 16 Juni richting AT&T Park. Omdat we nog nooit zo kort bij het baseball stadium waren geweest, maakten we de nodige foto's en vermoedelijk kwamen we dan ook over als echte toeristen.


Eenmaal binnen zetten we koers richting het Promenade Level waar we passeerden langs de talloze eet- en drankstandjes die voor de gelegenheid hun lekkers gratis aan de Genentech werknemers aanboden. Van zodra we van spijs en drank waren voorzien, ging het richting de tribune waar we een goede plaats uitzochten voor het eerste van drie optredens. Het plezante aan dit event is dat niemand van te voren weet welke artiesten er optreden. Toen ze aankondigden dat het tijd was om de LA-based group Lifehouse te verwelkomen, keken we mekaar aan en dachten "Who the f***". Maar gaandeweg bleek dat we toch nummers zoals "Halfway Gone" en "All In" kenden.


Na het optreden wandelden we verder het Promenade Level af om nog betere zichten te krijgen op het stadium, de Coca-Cola Bottle Slide en de San Francisco Bay. Verder genoten we ook nog van een heerlijke Mac&Cheese en een Clam Chowder.



Vervolgens gingen we een verdiep hoger naar het Virgin America Club Level waar we tal van sports memorabilia zagen uit de rijke geschiedenis van de Giants. Zo hadden we de kans om de winning ball en trofee van de 2010 World Series te fotograferen.


Stilaan werd het tijd om terug te keren richting de tribune voor een optreden van Jennifer Hudson, die we vooral kennen als winnares van American Idol en haar Oscar winnende rol in "Dreamgirls". En we moeten toegeven dat ze een serieus stukske kan zingen.


We besloten om het derde en laatste optreden vanop het gras voor het podium te gaan bekijken maar voordat we daar onze plaatsen uitzochten, brachten we nog een bezoek aan de Giants dugout en indoor batting cage waar de spelers zich kunnen opwarmen voor en tijdens de wedstrijden.



Stilaan ging het richting het einde van het benefietconcert en ons eerste bezoek aan het AT&T Park maar alvorens te vertrekken, stond eerst nog het laatste optreden op het programma. Bruno Mars, gekend van liedjes zoals "Grenade", "It Will Rain" en "Just The Way You Are". Dit werd een leuke afsluiter van een geslaagd event onder een heerlijke Californische zon.


dinsdag 5 juni 2012

Solar Eclipse & Transit of Venus

Op zondag 20 mei was het zover: we waren getuige van de eerste annual solar eclipse op Californische bodem. Tijdens een solar eclipse passeert de maan tussen de zon en de aarde en blokkeert op die manier (een gedeelte van) het zonlicht. Typisch aan een annual eclipse is dat de diameter van de maan kleiner lijkt dan de diameter van de zon zodat er op het hoogtepunt van de verduistering een soort heldere cirkel rond de maan verschijnt.


Om het fenomeen veilig te kunnen aanschounwen, is het best om solar glasses of speciale filters te gebruiken. Ook al hadden we zelf geen solar glasses toch konden we door middel van een lasbril volledig genieten van dit natuurfenomeen.


Naast de annual eclipse bestaat er ook nog de total eclipse (maan en zon staan in lijn en diameter maan en zon zijn even groot), hybrid eclipse (maan en zon staan in lijn en op sommige plaatsen op aarde waar te nemen als total en op andere plaatsen als annual) en de partial eclipse (maan en zon staan niet exact in lijn).

Enkele weken later was het dan tijd voor een minder vaak voorkomend fenomeen: de Transit of Venus. Tijdens dit gebeuren passeert de planeet Venus tussen de aarde en de zon en in tegenstelling tot de solar eclipse van enkele weken geleden, was Venus maar een klein stipje.


Venus overgangen komen typisch voor per paar, die 8 jaar van mekaar gescheiden liggen. De vorige Venus overgang vond plaats op 8 Juni 2004. Eenmaal het paar Venus overgangen gepasseerd, dient men opnieuw 243 jaar te wachten alvorens Venus opnieuw tussen de zon en aarde passeert. We waren dus gelukkig dat we dit event ditmaal hebben meegemaakt aangezien we de volgende keer waarschijnlijk net niet meer zo goed te been zullen zijn om naar buiten te gaan :-)

Zelfs met onze speciale solar glasses (lees: lasbril) konden we Venus niet detecteren dus voor zowel bovenstaande foto als onderstaande close-up dienen we het wereldwijde web te bedanken. Onderstaande foto is gemaakt via de Hinode sateliet.