woensdag 5 januari 2011

Trip België

Zoals de meesten onder jullie wel al weten of hebben gemerkt, hebben we de afgelopen feesten in België doorgebracht.
Het begin van onze trip hadden we wel iets anders en zeker minder stressvol voorgesteld. Het was namelijk zo dat het vliegtuig waarmee we van San Francisco naar Charlotte zouden vliegen, een technisch probleem had waardoor we ruim een uur na het boarden terug van het toestel werden gehaald. Aan de balie hadden ze ondertussen al een alternatieve vlucht gevonden maar wanneer we die zouden nemen, zouden we te laat in Europa aankomen en hierdoor Kerstavond moeten missen. Om dit te vermijden gingen we meteen naar de Lufthansa desk en dankzij de vriendelijke dame en het feit dat er 3 passagiers niet kwamen opdagen, vonden we alsnog 2 plaatsen op de rechtstreekse vlucht van San Francisco naar Frankfurt. Eenmaal in Frankfurt aangekomen werden we meteen met het Europese winterweer geconfronteerd maar gelukkig stonden de 2 papa's met genoeg warme kleding ons op te wachten. Via deze willen we hen nog eens bedanken voor het feit dat ze ongeveer 10 uur in de wagen hebben doorgebracht om ons veilig en wel terug in België te krijgen.


Kerstavond brachten we door in Molenbeersel en ook al waren we nog wat suf van de reis, toch genoten we volop van het weerzien met de familie Daemen. De volgende dag (Kerstmis) vierden we ten huize Peeters in Maaseik en ook hier genoten we volop van het gezelschap en het eten. 's Avonds maakten we dan nog een sneeuwwandeling.
De zondag zaten we samen met de vier ouders om hun reis naar Californië voor te bereiden en om nog na te praten over onze trouwplannen. Voor degenen die nu al hun agenda bij de hand hebben genomen, wees gerust het zal pas voor 2012 zijn ;-) 's Namiddags reden we nog met z'n zessen naar Bokrijk waar de Winteravonden van start gingen en de geslaagde dag werd er afgesloten met een groots vuurwerk.


Op maandag hadden we afgesproken met het groepke van Kinrooi.

Na een tweetal uur bijpraten en kennismaken met zwaluw (aka Sarah) ging het dan richting Health City in Diepenbeek waar enkele spelletjes bowling en een heerlijk diner op ons stonden te wachten. Jef, ik weet niet of je ook de resultaten van de bowling hebt gekregen maar moest dit zo zijn dan zou ik die ook graag hebben. Want wees nu eerlijk, 6 strikes en 2 spares op 10 keer gooien is toch een mooi resultaat :-) (sorry kon het niet laten om dit toch nog even te vermelden). De rest van de avond werden alvast de voorbereidingen getroffen voor het weekend in 2011 en genoten we ook nog van een overheerlijke tiramisu.

Dinsdagavond was er dan het uitgestelde feest voor papa (Nico) zijn 60ste verjaardag.
Het werd een avond van bijpraten met de Peeters en Stinkens families in combinatie met (weeral) een heerlijk diner. Ook de reis van de Stinkens neven en nichten in maart werd nog wat verder voorbereid.

Woensdagmorgen werden we dan bij Dirk verwacht voor een uitgebreid ontbijt/brunch. En ook al zijn we grote porties hier in de VS gewend, hadden we alles moeten opeten wat er op tafel stond dan waren we nu waarschijnlijk nog niet terug :-) Om al die caloriën te verwerken, besloten we nadien om nog een paar uur door de sneeuw te gaan wandelen.


Na nog een bezoek bij Mevr. Van Pol (zij huurt het appartement in Msk) brachten we de rest van de avond bij Kirsten en Erwin, onze buren op het appartement, door. Ook nu was het weer een bijzonder gezellige avond en zoals reeds eerder gezegd zijn jullie meer dan welkom als jullie in 2012 deze richting zouden uitkomen.
Donderdag vertoefden we weer bij Anneleen's ouders en brachten we een bezoek aan oma. Daarna ging het richting Werchter waar we bij Bart en Nancy waren uitgenodigd voor het avondeten en een partijtje squash. En ook al was het waarschijnlijk beter geweest om op tijd te gaan slapen, toch belandden we door de interessante gesprekken pas rond 2 uur in ons bed.
Toen we vrijdagmorgen opstonden, beseften we pas hoe snel de week was voorbij gevlogen aangezien dit al onze laatste volledige dag in België was. Oudejaarsavond werden we verwacht bij Geert en Barbara thuis om er met de KSA-kliek de overgang van oud naar nieuw te vieren. Het werd opnieuw een fijne avond waar we konden bijpraten en genoten van het heerlijke eten en drinken. We vonden het wel jammer dat we vroeg moesten doorgaan omwille van onze ochtendvlucht die ons al om 10:25 terug richting SFO zou brengen.


Als slot van deze blogpost willen we jullie allemaal nog eens bedanken voor de fijne momenten, gesprekken en cadeaus. We hebben absoluut genoten van het samenzijn met jullie en van het heerlijke eten dat overal op ons stond te wachten.

1 opmerking:

  1. Goede avond. Zoals altijd zijn dergelijke momenten steeds veel te kort. Maar we zullen er bitter weinig aan kunnen veranderen, zo draait het nu eenmaal. Maar zo te lezen heeft het jullie heel goed aan gestaan.En dat is wat er telt. Hopelijk natuurlijk voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groeten uit het natte koude Maaseik, maar dan op dit moment zonder sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen