maandag 18 juli 2011

Limoen sorbet


Aangezien we afgelopen weekend met een 10-tal Belgen en Amerikanen samen kwamen en wij voor het dessert moesten zorgen, waren we op zoek naar een lekker recept. Uiteindelijk besloten we om zelf limoen sorbet te maken en omdat zowel de rest van het gezelschap als wij zelf dit zeer geslaagd vonden, willen we jullie het recept zeker niet onthouden.

Benodigdheden:
* 2 tassen suiker
* 2 tassen water
* 1 tas vers geperst limoensap (5 - 6 limoenen)
* 1 eetlepel limoenschil

Bereiding:
* Doe de suiker en het water in een ketel.


* Warm de mix op totdat de suiker volledig is oplost. De mix wordt op dat moment doorzichtig waardoor je de bodem van de ketel terug helder ziet.


* Rasp de buitenkant van de limoenen totdat je ongeveer 1 eetlepel groene schilstukjes hebt.


* Pers daarna de limoenen uit.


* Giet het sap door een vergiet om de pulp te verwijderen en doe het daarna tesamen met de geraspte limoenschil bij het suikerwater en laat ongeveer een uur afkoelen in de koelkast.


* Als je geen ijsmachine hebt, giet de mix in een diepvries bestendige kom en plaats in de diepvries.

* Om te voorkomen dat er zich ijsblokjes in het sorbet vormen, moet je ieder half uur even met de mixer het geheel door mekaar mengen.

* Herhaal de laatste stap zolang totdat er zich geen vocht meer bovenop het sorbet vormt. Zorg er wel voor dat je bij het mixen van het sorbet snel te werk gaat aangezien het nogal snel ontdooit.

* Vanaf nu hoef je er enkel nog maar voor te zorgen dat het sorbet op geraakt.



!!! SMAKELIJK !!!

5 opmerkingen:

  1. Goede namiddag; Dat recept ziet er lekker uit. Heb het aan Mia laten lezen maar of ik het ooit ga krijgen weet ik niet. Heb het haar laten zien en dan maar afwachten, op hoop van zegen. Groetjes vanuit de groene rand van de stad ( hmhmhm) Msk.
    Thieu en Mia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moest je de sorbet in Maaseik niet krijgen dan ben je altijd welkom in Pinole.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zal ik wel in mijn gedachten houden. Maar Mia krijg ik dus niet in een vliegtuig en zal het dus bij een gedachte blijven. Toch bedankt voor het aanzoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Anneleen en Raf, Jullie recept heb ik strikt gevolgd . Het is een succes . Onze gasten waren heel enthousiast . Bedankt hiervoor .
    Groetjes vanuit Belgiƫ,
    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Frank, Het is fijn te horen dat het recept een succes was. Wij hebben ondertussen onze volgende batch ook alweer in de diepvries zitten :-). Groetjes Anneleen en Raf

    BeantwoordenVerwijderen