zondag 31 juli 2011

Camping Mt. Shasta


Na een geslaagd 4th of July weekend in Sequoia & Kings Canyon NP besloten we om de week erna richting Shasta Lake te gaan voor een nieuwe kampeertrip. Na een 4-tal uur rijden kwamen we aan bij Hirz Bay campground waar we op zoek gingen naar een site. We zetten snel de tent op voordat het donker werd en installeerden ons daarna op ons gemak om van een heerlijke pasta salade te genieten. Althans dat was het plan want nog voor het eten goed en wel op ons bord lag, werden we al omsingeld door een 1.000-tal muggen. Omdat we geen muggenspray bij hadden, besloten we voor de alternatieve basic optie te gaan, namelijk een vuur aansteken en hopen dat de rook de muggen zou verdrijven (Thanks for the advice Bear Grylls of "Man vs wild" on Discovery Channel). Gelukkig werkte dit iet of wat en konden we de rest van de avond met een beperkte hoeveelheid aanwezige muggen afsluiten.
Zaterdagmorgen vertrokken we na het ontbijt en een korte verjaardagsceremonie (Anneleen was namelijk jarig) richting Mt. Shasta waar we een stevige daghike zouden doen. We stopten nog even in het lokale visitor center van Mt. Shasta village waar we te horen kregen dat het merendeel van de hikes ontoegankelijk waren omwille van de grote hoeveelheden sneeuw.


We besloten om toch de hike vanaf Bunny Flat (6,895 ft) tot aan Horse Camp (7,880 ft) te doen maar helaas zou Lake Helen (10,440 ft) vandaag niet haalbaar zijn omwille van de sneeuw en de te slechte trail condities.


Op enkele plaatsen was de wandeling "challenging" zoals de Amerikanen dat zeggen maar al bij al bereikten we vlot Horse Camp. We lasten hier een korte rustpauze in maar keerden al redelijk snel terug naar beneden aangezien het er nogal fris was en we niet bepaald op winterse toestanden waren voorzien. Terug aangekomen bij de auto vertrokken we richting Shasta Lake waar we een rustig plaatsje aan de waterkant uitzochten en begonnen aan de eerste voorbereidingen voor de trouw.

De volgende morgen ging het richting Whiskeytown Lake.


Om het gebrek van fatsoenlijke zandstranden aan Shasta Lake te compenseren, trokken we na een kort bezoek aan het visitor center richting East Beach waar we gedurende een 2-tal uur de echte strandtoerist uithingen. Nadien reden we nog even verder tot aan het Glory Hole, een gigantische afvoer die ervoor zorgt dat, wanneer het waterpeil in het meer te hoog wordt, het overtollige water in de beek aan de andere kant van de Whiskeytown Dam wordt afgevoerd. Na een korte lunch vertrokken we richting Pinole waar we ons op een heerlijke verjaardags Chocolade-Cheesecake stortten.

2 opmerkingen:

  1. Goede morgen.
    Eerst een hartelijke proficiat aan de jarige ( beer laat dan nooit). En aan de foto te zien was de kledij inderdaad ietsje te weinig om in de sneeuw te blijven zitten.
    Hier is het weer ook voor niets goed, wel vast weer, elke dag bijna een portie hemelwater; groetjes van uit het zonnige Msk ( op dit moment toch)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank u wel.
    We hebben inderdaad gehoord dat het weer in Belgiƫ deze zomer niet echt is wat het zou moeten zijn. Hopelijk verandert de toestand wel nog en anders zullen we in Oktober wel wat zon in onze valiezen steken :-)
    Groetjes, Anneleen en Raf

    BeantwoordenVerwijderen