zondag 16 oktober 2011

Trip Belgiё en trouwvoorbereidingen

4 Oktober was het dan zover; in de loop van de namiddag vertrokken we richting SFO vanwaar we via Zurich naar Belgiё vertrokken voor een 1.5 week durende trip. Naast het terugzien van familie en vrienden, was het hoofddoel van dit Belgiё bezoek het voorbereiden van onze trouw, die in 2012 op 8 september zal plaatsvinden.

Na een warme verwelkoming door de ouders op de luchthaven van Zaventem vertrokken we met z'n allen richting maaskant. De volgende 2 dagen werden voornamelijk gevuld met een bezoek aan de zaal waar de trouw zal doorgaan, een afspraak met de DJ en met de vrouw die onze wedding cake zal gaan maken.

Vervolgens stond er een weekend met het groepke van Kinrooi op het programma. Ieder jaar gaan we met dit gezelschap in het najaar op weekend en omdat we dit jaar in Oktober naar Belgiё gingen, hadden ze het weekend net in die periode gezet. Vrijdagnamiddag vertrokken we richting Hogne en na inhuizen en bijpraten, werd er door Pieter een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Toen na het ontbijt de volgende morgen de dag met de zin "Omdat jullie in Amerika wonen en in Belgiё willen trouwen, vinden we dat jullie toch nog moeten bewijzen dat jullie nog genoeg van Belgiё kennen" werd verdergezet, wisten we meteen hoe laat het was. De bende van Kinrooi had namelijk van het weekend handig gebruik gemaakt om alsnog een vrijgezellen te organiseren aangezien we niet meer in Belgiё zullen zijn tot vlak voor de trouw.
Als eerste stap kregen we volgende toepasselijke kledij aangemeten waarna onze kennis van Belgiё op meerdere manieren werd getest.


De rest van het weekend was nog een gezellig samenzijn waarvan we, ondanks de nog serieus aanwezige jetlag, enorm hebben genoten.


Maandagmorgen vertrokken Anneleen en de 2 mama's op zoektocht naar het perfecte trouwkleed. En hoewel ze niet graag shopt, vond ze deze dag wel heel plezant. Na 3 winkels en de nodige pas-sessies vond ze dan haar droomkleed (van horen zeggen ;).

Dinsdag was het dan aan mij om een trouwkostuum te vinden en in de eerste winkel die we aandeden was het al meteen prijs. In de namiddag gingen we dan samen op pad in de hoop onze trouwringen te kunnen vinden maar ondertussen is gebleken dat dit moeilijker is dan het vinden van een trouwkleed of -kostuum. Verder stond er dinsdagavond nog een gesprek met de priester op het programma.

De volgende morgen vertrok Anneleen richting kapsalon waar ze een kapsel zou gaan uitproberen voor de trouw. Nadien passeerden we ook nog bij de fotograaf en een juwelier alvorens richting trouwlocatie te vertrekken voor een proefdiner. Tesamen met de 4 ouders zouden we er gaan genieten van onze trouwmenu en konden we er opmerkingen geven over wat we al dan niet veranderd zouden willen zien.
Zoals jullie kunnen zien, liepen ze al vooruit op de feiten en werden we verwelkomd op onderstaande manier.


Donderdag hadden we met Dirk afgesproken om een dagje te gaan wandelen. We vertrokken 's morgens richting Zutendaal voor een stevige wandeling om nadien op de Litzberg in Lanklaar te genieten van een heerlijke maaltijd. In de namiddag deden we nog een kortere wandeling.


Omdat Anneleen ook nog op regelmatige basis samenwerkt met een team uit Londen/Cambridge vertrok ze vrijdagmorgen met de Eurostar richting Londen voor een meeting tot zaterdagmiddag. Ik ging op mijn beurt nog bij Visys langs en bracht ook nog een bezoek aan enkele familieleden en vrienden.

Ons Belgiё-bezoek sloten we zaterdagavond af in Werchter bij Nancy en Bart waar we verwend werden met een op-en-top Belgisch gerecht: Mosselen met frieten.

Zoals gewoonlijk was onze tijd in Belgiё weer veel te kort maar we waren wel zeer tevreden van de vooruitgang op vlak van trouwvoorbereidingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten