maandag 2 juli 2012

Uitnodigingen Trouw

Bij het doorbladeren van de talrijke boeken met voorbeelden van trouwuitnodigingen kwamen we steeds tot hetzelfde besluit:

"Dit is een mooie uitnodiging, maar......."

Omwille van die steeds weer terugkerende gedachtengang besloten we dan maar om zelf onze trouwuitnodigingen te maken. Op die manier konden we verschillende ideeen samenbrengen en hoopten we dat we bij het uiteindelijke resultaat geen "maar" meer zouden tegenkomen.

Enig speurwerk op het wereldwijde web, bracht ons naar Paper Source in Berkeley voor al het papiermateriaal en The Ribbonerie in San Francisco voor de linten. Eenmaal terug thuis konden we beginnen met het snijden, plakken, strijken,..... De foto's beneden tonen enkele stappen in het productieproces.


Gelukkig viel het weer goed mee zodat we het merendeel van het werk buiten op het terras konden uitvoeren. En ook al konden ze niet veel helpen, toch apprecieerden we het korte bezoek van enkele wild turkeys. We hopen dat het jullie goed gaat en dat jullie even voor Thanksgiving nog eens langskomen :-)


Enkele weekends en hier en daar wat krampen in nek en vingers later, werkten we de laatste uitnodiging met veel voldoening af. Terugkijkend naar al het werk dat we in de uitnodigingen hadden gestoken, wilden we ze zo spoedig mogelijk op de post steken zodat er niets meer mis kon gaan. We dachten namelijk aan worst-case scenario's zoals het afbranden van het huis,....



Gelukkig kwamen we deze doom-scenario's niet tegen en konden we enkele dagen later met een glimlach op het gezicht de plaatselijke brievenbus overladen.

zondag 1 juli 2012

Camping in Lassen NP

Aangezien we onze trouw uitnodigingen af hadden en we toch nog even wilden gaan kamperen alvorens aan de laatste lijn richting de trouw te beginnen, besloten we om een kampeerweekend in Lassen Volcanic National Park in te lassen. Daarom vertrokken we vrijdagavond noordwaarts en omdat het er naar uitzag dat we pas rond 10 uur 's avonds zouden aankomen, pikten we alvast enkele Subway broodjes op voor onderweg.

Eenmaal aangekomen op de South Summit Lake Campground begonnen we met het opzetten van onze tent en aangezien iedereen precies al te slapen lag, probeerden we dit zo stil mogelijk te doen. Even later, toen de tent recht stond en het eten in de berenbox stak, vielen we zelf ook als een blok in slaap.

Zaterdagmorgen vertrokken we na een stevig ontbijt richting Lassen Peak voor de gelijknamige trail. Aangezien ze volop met de restauratie van het bergpad bezig waren, konden we bij ons eerste bezoek aan Lassen in September 2010 (klik hier voor het verslag van die trip) deze wandeling helaas niet doen. Maar deze keer hadden we meer geluk. Aangezien 4th of July eraan zat te komen, was deze week het wandelpad tot de top helemaal geopend.

 

Vanop de parking was het een 2,5 mijl trip naar de top en we zouden over die afstand 2,000 mijl oftewel ongeveer 600 meter in hoogte stijgen. De wandeling op zich viel goed mee maar we hadden wel duidelijk last van de hoogte; het vertrekpunt lag namelijk om en bij de 2,600 meter hoogte.
Onderweg hadden we mooie uitzichten op het nog met sneeuw bedekte park en naarmate we dichter bij de top kwamen, waren we blij dat we onze fleece jassen bij hadden.

 

Na genoten te hebben van het uitzicht op de top en nog even met wat locals gepraat te hebben, begonnen we aan de afdaling, die we as usual weer in een sneltempo aflegden. Omdat het nog te vroeg was om naar de camping terug te keren, besloten we om ook nog even verder te rijden naar het visitor center aan de zuid ingang. We bekeken er een film over de geschiedenis van het park en passeerden ook nog even langs het souvenierwinkeltje.

Vervolgens ging het terug richting de camping waar we besloten om eerst even te gaan slapen alvorens aan het avondeten te beginnen. Ja we moeten toegeven dat een ontzettend drukke periode op het werk in combinatie met de trouwvoorbereidingen toch stilaan zijn tol begonnen te eisen. Toen we een tweetal uur later fit en wel de tent uitkwamen, konden we niet anders dan lichtjes te lachen met de verwonderde blikken van onze buren.

De volgende morgen vertrokken we zuidwaarts voor een lichtere wandeling die ons langsheen Terrace, Shadow en Cliff Lake zou voeren. Het werd een rustige en zeer ontspannende wandeling langsheen de eerder vermelde meren met Lassen Peak op de achtergrond.

 


Onderweg kwamen Anneleen's ski technieken nog goed van pas :-)

 
 

Bij de auto aangekomen keerden we terug naar de camping voor onze tent te gaan opbreken en rond de middag vertrokken we stilaan terug richting Pinole. Ook al was deze trip niet een typisch hike-weekend toch voelden we ons volledig herbrond en uitgerust.