maandag 21 januari 2013

Joshua Tree National Park

Voor de Peanut & Treenut Conference besloten we dat we met z'n 2 richting Palm Springs zouden vliegen en het nuttige aan het aangename zouden koppelen. Bert besloot hetzelfde te doen en dus kwam An ook mee.


Naast het werk op de stand worden dit soort conferenties typisch ook vergezeld van voldoende vrije tijd om de omgeving te verkennen. Daarom besloten we om eerst richting Joshua Tree National Park te rijden.


Dit park is, zoals de naam al doet vermoeden, bekend vanwege zijn talkrijke Joshua Trees. De naam dankt de boom uit de Yucca familie aan een groep Mormonen die doorheen Mojave Desert trokken midden 19de eeuw. De vorm van de boom deed hen namelijk denken aan de bijbelse figuur Joshua die zijn handen ten hemel richtte tijdens zijn gebed.


Aangezien we maar een beperkte tijd "vrijaf" hadden, besloten we om doorheen het park te rijden en slechts 1 wandeling te maken.






Alvorens terug te keren richting Palm Spring voor de avondreceptie waren we ook nog getuige van een prachtige zonsondergang vanop Keys View.







De volgende morgen was het weer werken geblazen op de stand maar de namiddag hadden we terug vrijaf en als ontspanning besloten we om de Palm Springs Aerial Tram te nemen. De 10 minuten durende rit in de ronddraaiende gondel bracht ons naar het 5,873 voet (1,790 meter) hoger gelegen Mountain Station.






De brochure loog niet toen ze vermeldde "It's like taking a trip from Mexico to Alaska in just minutes!". Minder dan een half uur na het verlaten van de warme woestijnomgeving van Palm Springs wandelden we dan ook effectief in de sneeuw, in Mount San Jacinto State Park and State Wilderness.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten