maandag 31 december 2012

Verblijf Dirk & Tante Josee

Nadat de werken in het huis zo goed als gedaan waren en papa en mama terug naar Belgie waren teruggekeerd, bleven Dirk en Tante Josee nog een week langer in San Francisco. Omdat wij op 31 December en 1 Januari ook nog vrij hadden, besloten we om met z'n vieren de laatste dag van het jaar op walvistour te gaan in Monterey.

Op de weg daarheen maakten we eerst nog een korte tussenstop bij de Missiepost van San Juan Bautista. Na een korte wandeling rond de missie, die vandaag en 1 Januari gesloten was, en doorheen de dorpskern zettten we verder koers richting Monterey.



De vorige keer dat we vanuit Monterey op walvistocht gingen, kon het niet stuk: we zagen namelijk meerdere Orka's. Het verslag van toen vinden jullie via deze link. En aangezien we Tante Josee bij hadden, hoopten we natuurlijk op een herhaling aangezien zij enorm graag Orka's ziet.


Helaas kregen we de prachtige wit-zwarte beesten deze keer niet meer te zien maar gelukkig zagen we wel meerdere walvissen.





Eenmaal terug aan land vertrokken we richting San Francisco waar we snel incheckten in het hotel en dan richting restaurant gingen voor ons laatste avondmaal, ale toch van dit jaar. We hadden gekozen voor Cafe Tiramisu op Belden Place en dit bleek absoluut geen foute keuze te zijn.


Na het gezellige tafelmoment werd het stilaan tijd om richting Embarcadero te gaan waar we met de 1.000-en andere aanwezigen samen aftelden naar het nieuwe jaar en vervolgens genoten van een spetterend vuurwerk.




Eenmaal de festiviteiten achter de rug keerden we terug richting Union Square. De volgende morgen begonnen we de dag met een stevig ontbijt bij Lori's Diner. Toen we de innerlijke mens een stevige start van het nieuwe jaar hadden gegeven, werd het tijd om terug richting Hercules te gaan waar we nog een aantal kleine werkjes gedaan wilden hebben alvorens terug beginnen te werken.

De volgende zaterdag pikten we Dirk en Tante Josee opnieuw op in San Francisco en zouden we richting Sacramento trekken en nadien naar Napa Valley. Maar aangezien onze container met spullen uit Belgie vertraging had opgelopen en net op zaterdag geleverd werd, stopten we eerst in Hercules waar we met z'n vieren enkele dozen uitpakten. Daarna vertrokken wij met z'n drie richting Sacramento terwijl Anneleen thuis bleef om verder uit te pakken. Uiteindelijk besloten we om niet meer naar Napa Valley te gaan maar in plaats daarvan richting Hercules terug te keren. We sloten de avond af in een gezellig Italiaanse restaurantje in San Francisco.

Zondagochtend reden we dan met z'n allen richting Golden Gate brug waar we talrijke foto's maakten van de meest bekende brug ter wereld en van enkele zeevogels.








Nadien ging het dan verder naar Muir Woods voor een wandeling langsheen de gigantische redwoods.


Napa Valley werd de volgende stop maar we stopten slechts bij enkele wijnhuizen om foto's te maken. Een winetasting besloten we deze keer niet te doen aangezien de dames geen wijn gingen drinken en ik met de auto reed. Nadien werd het stilaan tijd om de benen onder de tafel te schuiven en vandaag (lees: meestal als we in Napa zijn) viel de keuze op Ristorante Allegria.



De volgende dag vertrokken Tante Josee en Dirk alweer richting Belgie en nadat we Tante Josee, die de morgenvlucht had, op SFO hadden afgezet, reden Dirk en ik na een stevig ontbijt in San Bruno richting de oceaan. Omdat Dirk de avondvlucht had, konden we nog snel de prachtige Highway 1 volgen via de Point Pigeon Lighthouse tot in Santa Cruz.




Nadien werd het helaas alweer tijd om richting San Francisco terug te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten