zondag 28 december 2014

Vancouver: Naast de stad ook the-place-to-be voor winterpret

Naast een bezoek aan Vancouver besloten we ook om 2 dagen in de bergen ten noorden van de stad door te brengen. Zo vertrokken we op 28 december richting Mount Seymour. Dit is 1 van de wintersport gebieden in de buurt maar aangezien er nog niet voldoende sneeuw was gevallen, waren de skipistes nog niet open. Omdat we Woofy bij hadden, konden we toch sowieso niet gaan skien en besloten we om een hike richting First Lake en Dog Mountain te doen.








Ook al schreven we eerder dat er niet voldoende sneeuw lag om te skien, toch kunnen jullie aan onderstaande foto zien dat het meer dan genoeg was om Woofy bijna te doen verdwijnen.









Omwille van de gemakkelijke bereikbaarheid, de mooie vistas en de prachtige sneeuwlandschappen, was Mt Seymour in het verleden ook de filmlocatie van onder andere: The Twilight Saga, X-Files en Stargate SG-1.








Omdat we zo enorm hadden genoten van onze sneeuwwandeling enkele dagen geleden, keerden we op 30 december terug naar Mount Seymour. Vandaag stond de hike naar Brockton Point en First Bump Peak op het programma. In tegenstelling tot ons vorig bezoek aan de berg, was het vandaag een prachtige dag zonder mist en onder een stralende zon.






Ook al waren de skipistes nog steeds niet geopend toch waanden we ons gedurende enkele momenten in ski-mode.







Ons sneeuwkonijn had er vandaag ook weer enorm zin in.



Vanop First Bump Peak hadden we een prachtig zicht op de met sneeuw bedekte omgeving alsook op Vancouver.












De afdaling was met momenten zeer steil en glad en resulteerde dan ook in enkele ongecontroleerde momenten. Spijtig dat de camera niet in video mode stond :-)




Het werd opnieuw een geweldige dag en 3.5 uur later kwamen we terug op de parking toe. Helaas hadden we in de komende dagen geen tijd meer om opnieuw naar de sneeuw terug te keren.