donderdag 4 november 2010

Met de fiets van San Francisco naar Sausalito en terug


Na een grondige inspectie van de 2 mountainbikes en het vervangen van enkele binnenbanden in de loop van afgelopen week, laadden we zondagmorgen de fietsen in de auto en zetten we koers richting San Francisco. We begonnen onze eerste Californische fietstocht vanop de parking aan pier 29 waarna we onmiddellijk richting Fisherman's Wharf fietsten. Van daaruit reden we verder langsheen Fort Mason om vervolgens, na nog enkele tussenstops op 2 pieren, bij de Golden Gate brug aan te komen. Door het mooie weer werd de tocht op sommige momenten een waar slalomparcours tussen de kuierende toeristen en locals door. Maar ook al was het op sommige plaatsen een drukte van jewelste, toch genoten we enorm van onze rit met prachtige uitzichten op San Francisco, Alcatraz en de Golden Gate.



Een zeer groot voordeel van de Golden Gate per fiets te verkennen, is het feit dat je aan de andere kant als de voetgangers oversteekt waardoor je ruimte genoeg hebt. Dat de brug een gigantisch bouwproject is, bleek nog maar eens tijdens onze oversteek want er leek maar geen einde aan te komen. (Niet dat we dat erg vonden natuurlijk)













Aan de overkant lastten we een korte pauze in om ons vochtpeil op niveau te brengen en om even de kaart te raadplegen zodat we de juiste weg richting Sausalito insloegen. De afdaling vanaf de parking tot zeeniveau was zeer welkom maar deed ons ook meteen beseffen dat we dit hoogteverschil later op de dag in de omgekeerde richting moesten afleggen. Maar ach .... dat waren natuurlijk zorgen voor later. De rest van de 5 km tot Sausalito bestond uit een stevige beklimming, een nogal steile afdaling en daartussen een korte rustpauze met uitzicht over de baai.

Sausalito zelf is een stadje waar, zover we het juist konden inschatten, het leven zich vooral langs de weg aan het water afspeelt. Een beetje à la "den dijk" in Blankenberge of een of andere Belgische kuststad (maar dan wel zonder de flatgebouwen). De meeste fietstoeristen nemen van hieruit de ferry ($8.25/pp) richting San Francisco, maar wij besloten om onze conditie, opgebouwd tijdens de wekelijkse spinning class, te testen door de stevige klim naar de Golden Gate bridge al fietsend af te leggen.

Eenmaal de brug te zijn overgestoken, passeerden we nog even langs het Palace of Fine Arts waar eveneens het Exploratorium is in ondergebracht.


Voor de geïnteresseerden zonder fiets, jullie kunnen deze onder andere op Fisherman's Wharf huren bij Blazing Saddles.

3 opmerkingen:

  1. Mooie trips kan je daar maken zo te lezen. En gezien het feit dat je de brug over geraakt zijt, besluit ik dat de beklimming ook tot een goed einde werd gebracht. En dat de spinning elke week ook zijn vruchten al heeft afgeworpen. Groetjes aan jullie vanuit het natte en kille Msk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn inderdaad de brug goed en wel terug over geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rafke,

    Met de hulp van papa ben ik op skype geraakt.
    Groetjes
    Nonke Thieu

    BeantwoordenVerwijderen