zaterdag 27 november 2010

Trip LA: part 1

De vierde donderdag van November is het traditiegetrouw Thanksgiving, een feestdag die is ontstaan als dank voor het binnenhalen van de oogst. Over de jaren heen is Thanksgiving in belangrijkheid toegenomen en is het voor vele Amerikanen de gewoonte de helft van het land door te reizen om deze periode met familie rond een gevulde kalkoen door te brengen.

Voor ons was het echter een reden om een volgende trip te plannen met als bestemming Los Angeles. Voor woensdag stond Highway 1 op het programma aangezien deze route langs de oceaan in vele gidsen als “de mooiste Highway van de VS” wordt omschreven. Na een rit van een 2-tal uur kwamen we aan in het stadje San Juan Bautista waar we meteen de indruk kregen dat de tijd hier toch wel enkele jaren was blijven stilstaan. De eerste stop was de missiepost gelegen aan één van de zijden van het dorpsplein maar omwille van Thanksgiving was er niet veel activiteit te beleven. De missiepost ligt langs de historische “Camino Real”, een pad dat de 21 missies in Californië met mekaar verbond.

Naast de missie, zorgden ook de Plaza Hall en het Plaza Hotel ervoor dat het authentieke karakter van het plein bewaard was gebleven.









Alvorens naar de auto terug te keren maakten we nog een korte wandeling over de hoofdstraat van dit kleine maar gezellige stadje.

Vervolgens zetten we koers richting Carmel-by-the-sea waar we Carmel Mission bezochten. In tegenstelling tot die in San Juan Bautista, viel er hier wel meer activiteit waar te nemen. We konden zelfs zonder te betalen het mooie binnenplein, de kerk en de sarcofaag van Junipero Serra (stichter van de missie) bezichtigen.



De volgende 100 mijl langsheen de oceaan, die de naam Big Sur draagt, was puur genieten omwille van de mooie natuur en al snel lastten we dan ook een eerste stop in om de prachtige kustlijn te bewonderen en om te genieten van onze lunch. Nadien zorgden meerdere haltes bij onder andere de Bixby brug, de Mc Way Creek waterval en de talrijke zee-olifanten in San Simeon ervoor dat we er toch langer dan gepland over deden om Big Sur te passeren.


Alvorens uiteindelijk Los Angeles als eindbestemming voor de dag in de GPS in te geven, stopten we nog kort op de parking bij Hearst Castle om enkele foto’s te maken. Een bezoek aan dit prachtige kasteel zal echter voor een volgende keer zijn aangezien het ondertussen reeds 4 PM was en we nog een dikke 4 uur rijden voor de boeg hadden. Uiteindelijk kwamen we omstreeks 9 PM in ons hotel op Hollywood Boulevard aan en genoten we nog van een Subway-broodje alvorens moe maar voldaan onder de lakens te kruipen.


Een beschrijving van onze belevenissen in Hollywood, Beverly Hills en LA volgt binnen enkele dagen

4 opmerkingen:

  1. Hey,

    Was het niet te druk in LA door thanksgiving??
    De weg naar Tahoe was alleszins heel druk...
    Zijn die missions de moeite? Ben al in die van Santa Barbara geweest, maar die van Carmel en die andere nog niet wegens ook te weinig tijd...
    Voor Hearst Castle moet ge niet de moeite doen om terug te rijden, duur en overroepen :)
    Als ge nog tips hebt voor in LA, moogt ge het ons altijd laten weten.

    Groetjes en happy thanksgiving!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Plaatsen voldoende aanwezig daar om je zeker niet te vervelen. En als ik de foto's bekijk, nog een prachtige natuur er bij ook. Dat ze dat maar goed in ere houden. Amuseer jullie en groetjes uit Msk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Pipeloentje: We hebben waarschijnlijk geluk gehad dat het tamelijk rustig was omwille van Thanksgiving. De missions zijn inderdaad de moeite maar ik denk wel dat als je er enkele hebt gezien de rest zowat van hetzelfde is. Downtown LA hebben we niet zo uitgebreid bezocht maar een tour door Beverly Hills, een wandeling over Sunset en Hollywood Boulevard en een bezoek aan Griffith Park en Observatory zijn zeker en vast aanraders.
    Bedankt voor de tip over Hearst Castle.
    Hoe was jullie Thankgiving in Tahoe? Is er al voldoende sneeuw?
    @ Mathieu: Ze hebben hier absoluut een zeer prachtige en diverse natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Pipeloentje: Ter aanvulling, een aantal van de hierboven vermelde zaken hebben we eigenlijk uit jullie verslagen gehaald :) De blogs hebben ons dus goed geholpen bij het voorbereiden van de trip. Thanks.

    BeantwoordenVerwijderen