maandag 1 november 2010

Giants win World Series !!!

Waarschijnlijk hadden jullie een verslag van afgelopen weekend verwacht maar hierop zullen jullie nog enkele dagen moeten wachten. De reden voor de vertraging is het feit dat de San Francisco Giants de finale van de Major League speelden tegen de Texas Rangers. Deze finale, in vaktermen de World Series genoemd, wordt op basis van een "best-of-seven" gespeeld. Dit wil zeggen dat de ploeg die het eerst vier wedstrijden wint, de nieuwe wereldkampioen is.
En dat deze World Series deel uitmaakten van het dagelijkse leven in San Francisco, werd duidelijk toen in de loop van de afgelopen weken meerdere gebouwen in een oranje gloed werden gehuld. Zo kunnen jullie in ons vorig blogbericht reeds een oranje verlichtte City Hall zien. Maar verder veranderden ook de Coit Tower, SFO airport en The War Memorial Opera House van kleur.
Afgelopen woensdag werd dan de eerste World Series wedstrijd in het AT&T Park in San Francisco gespeeld. Na 9 innings (dit is de duur van een wedstrijd) konden de Giants met een 11-7 de overwinning achter hun naam schrijven. Ook de tweede wedstrijd ging in San Fran door en opnieuw waren de Giants de meerdere van de Rangers (9-0).
Met een 2-0 voorsprong en een zeker zelfvertrouwen op zak reisden de Giants vrijdag naar het Rangers Ballpark in Arlington om er wedstrijd 3, 4 en 5 respectievelijk op zaterdag, zondag en maandag af te werken. Indien de Giants ook de derde en vierde wedstrijd konden winnen, hoefden ze zelfs de vijfde niet meer te spelen maar de 3de westrijd bewees nog maar eens dat een thuismatch vaak beter is dan een uitmatch. Met een 4-2 overwinning brachten de Rangers de tussenstand op 2-1. Maar tijdens de 4de match en ook de wedstrijd van vandaag overklasten de Giants duidelijk de Rangers door zich met een 4-0 en 3-1 tot World Champion te kronen.

Indien jullie meer willen weten over baseball kunnen jullie altijd terecht op de site van de Major League Baseball.

1 opmerking:

  1. Goede namiddag.

    Dat moet wel spannend zijn de beste van de wereld aan de slag te zien. En ik veronderstel dat het allemaal van die kleine mannekes zijn.
    Groetjes van uit het nu droge Msk.

    BeantwoordenVerwijderen