woensdag 8 september 2010

Nieuwe tuindieren gespot



Na jullie al gemeld te hebben dat we een stel eekhoorns in de tuin hebben, hebben we vanavond kennisgemaakt met een nieuw koppel dat in onze tuin woont. Vlak na het eten hoorden we gestommel in de tuin en bij het buitenkomen, stonden we meteen in oogcontact met een familie wasberen die vrolijk door de tuin paradeerden. Hieronder alvast enkele foto's.





9 opmerkingen:

  1. Dieven! Ik herken de onderste, die stal onze avocado en cacao in Butano State Park een paar jaar geleden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi beestje. Hopelijk heeft hij wel wat betere manieren als de steenmarter want anders gaan jullie nog vaak reparaties aan jullie auto kunnen laten uitvoeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Anneleen en Raf,
    Dirk heeft volle gelijk. De laatste weken ving ik 4 steenmarters bij de buren. Vandaag las ik in de Vlaamse Jager (tijdschrift voor jagers) dat verleden jaar in Duitsland 58.000 wasberen geschoten werden. Ze komen deze kant uit.Misschien Rafke een jachtvergunning aanvragen! Nonke Thieu

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie beestjes om in je tuin te hebben. Als je wil dat ze blijven moeten jullie ze maar voeren,zeker op wereld dieren dag. (Of niet Raf?)
    Anneleen wat een mooie werkomgeving, zeker ten op zichte van wat je je er van voorgesteld had.
    Nogmaals heel veel succes met jullie werk en de bijhorende uitdagingen. Maar vergeet op tijd en stond zeker niet te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie dieren in de tuin. Hopelijk knabbelen ze niet alles stuk en laten ze geen spoor van vernielingen achter.Doet het goed daar julloie beiden maar vergeet niet dat er op tijd en stond ontspanning bij hoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ pko: Als we ze de volgende keer zien, zullen we vragen of ze de avocado nog hebben zodat we die per kourier naar Belgiƫ kunnen sturen :-)

    @ Dirk & Mathieu St.: We zullen in de gaten houden of ze dezelfde manieren als de steenmarters hebben en moest dit zo zijn dan moeten jullie maar afkomen om wat jachtlessen te geven.

    @ Annie, Nico & Mathieu P.: Wees maar gerust ivm de ontspanning. Door de week is het werkenstijd maar we proberen sowieso toch 1 dag per weekend er op uit te trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Anneleen: te laat! Niet alleen stelen ze alles wat niet achter slot en grendel zit, ze smakken ook heel luid tijdens het eten en ze lachen u uit als je het terugvraagt... moedig ze maar niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Merci voor de tip Peter! Dan zullen we in het vervolg maar niet meer de toerist uithangen en foto's nemen, maar ze best onmiddellijk wegjagen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat de steenmarters betreft die zijn verlekkerd op de leidingen van de wagen. Maar dat kan verholpen worden door er een soort spray op te spuiten. Hier lopen er een paar rond, maar die zitten meestal in dat bosje naast ons. Maar toen ik de sporen gezien had, ben ik direct zo een spuitbus gaan halen en heb die op de motor gespoten. Beestje heeft wel onder de motorkap gezeten, maar niet aan de kabels of leidingen geknabbeld.

    BeantwoordenVerwijderen