zondag 19 december 2010

Prettige Feestdagen


Best wishes for Happy Holidays and a magnificent New Year. May the Holiday Season bring only happiness and joy to you and your loved ones.
Vanuit Pinole willen we jullie allemaal een zalige (witte) Kerst wensen en we hopen dat 2011 een jaar vol mooie momenten in een goede gezondheid mag worden.

En om jullie een idee te geven van wat Kerstmis aan deze kant van de oceaan in de straten teweeg brengt, vinden jullie hier beneden alvast enkele sfeerbeelden.



zaterdag 11 december 2010

Concertreeks BCCO

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik (Anneleen) me hier in Berkeley aangesloten bij het Berkeley Community Chorus & Orchestra (BCCO). Tijdens de afgelopen maanden hebben we ons intensief voorbereid voor een aantal concerten waarvan de eerste 2 afgelopen weekend hebben plaatsgevonden. Als opening van het concert brachten we "First movement of The Christmas Oratorio" van J. S. Bach. Na een intermezzo van het orkest zongen we vervolgens nog "Zadok the Priest" van George Frideric Handel voor de pauze.

De "Harmoniemesse" van Franz Joseph Haydn vormde het tweede gedeelte van het concert en als afsluiter gingen alle koorleden het publiek in en zong iedereen tesamen het "Hallelujah" van George Frideric Handel.

maandag 6 december 2010

Trip LA: part 3

In het vorige blogbericht konden jullie reeds lezen dat er 's morgens aan het ontbijt een persoon aanwezig was waarvan we vermoedden dat hij thuishoorde in het wereldje van acteurs of artiesten. En ja hoor, ook deze morgen zat hij weer in het restaurant en gingen zijn gesprekken over Kanye West, zijn "housekeeper",... Eenmaal hij het restaurant verlaten had, besloten we om meer info in te winnen bij de waitresses maar toen zij nogal schaapachtig deden alsof ze hem niet kenden, waren we absoluut zeker dat we net in hetzelfde restaurant als de één of andere celebrity hadden ontbeten. Wie hij nu juist was, dat zal voor eeuwig een raadsel blijven.

Voor de laatste dag van onze LA-trip besloten we om richting Beverly Hills te gaan en net zoals de paparazzi bij de woonplaatsen van celebrities te passeren om zo een beter zicht te krijgen op het leven in de betere buurten. Maar alvorens we in Beverly Hills toekwamen, passeerden we eerst nog langs de Comedy Store (podium voor stand-upcomedians), The House of Blues (voor een deel eigendom van Dan Ackroyd) en de Viper Room (voor een deel eigendom van Johnny Depp).



Ook al hadden we van te voren op internet een zoektocht gedaan naar de woonsten van bekende personen toch verloren we 's morgens kostbare tijd met het ingeven van de adressen in de gps. Vaak moesten we bij aankomst op het ingegeven adres constateren dat we de woning niet vanaf de straat konden zien of dat er zelfs geen huis te vinden was. Gelukkig konden we wel enkele foto's maken van bescheiden stulpjes in de omgeving.





Even later stopten we kort bij een klein standje langs de weg om er een celebrity map te kopen. Met deze map in de hand konden we meer gericht op zoek gaan naar "celebrity cribs". Zo passeerden we als eerste langs het huis waar Michael Jackson zijn laatste adem heeft uitgeblazen (100 Carolwood Drive) maar meer als de toeganspoort kregen we niet te zien. Daarna reden we voorbij het huis van Peter Falk, die onder andere bekend is als Columbo in de gelijknamige serie.

Het volgende "kasteel" op onze route was dat van Victoria en David Beckham maar ook hier konden we slechts een foto vanop redelijk grote afstand maken.

Ook het huis van Katie Holmes en Tom Cruise stond op de agenda en aan de hoeveelheid paparazzi in de straat te zien, was op z'n minst één van de twee acteurs thuis.
Verder passeerden we ook nog langs de huizen van Madonna, Ringo Star, Halle Berry, Jennifer Aniston, Courtney Cox, Leonardo Di Caprio en Keanu Reeves.

Dat er in deze buurt geld in overvloed was, merkten we niet alleen aan de kastelen die er te vinden waren maar ook aan het type auto's die er rondreden of langs de weg geparkeerd stonden.


Even na de middag begonnen we aan onze terugrit richting Pinole na een geslaagde LA 3-daagse.

vrijdag 3 december 2010

Trip LA: part 2


Als start van onze eerste Thanksgiving in de VS, genoten we van een goed ontbijt in het restaurant van het hotel. Waarschijnlijk omwille van de feestdag waren er buiten ons slechts 2 andere gasten aanwezig. Nog voor we goed en wel aan tafel zaten, hadden we al een gesprek met hen aangeknoopt en kregen we raad over “te bezoeken” plaatsen in en rond LA. Eén van de andere gasten woonde in Hollywood Hills en zowel de manier van doen als hun gesprekken, deden ons vermoeden dat hij in de showbizz of filmwereld actief was. Toen er na zijn vertrek uit het restaurant dan ook meteen een knalgele Masserati met gierende banden vertrok werd onze nieuwsgierigheid alleen maar groter.

De verkenning van Hollywood begonnen we op Sunset Boulevard, een 20 mijl lange weg die loopt van downtown LA via Hollywood en Beverly Hills tot aan de Stille Oceaan. Tijdens het eerste gedeelte van onze wandeling passeerden we een aantal televisie-studio’s waaronder de KTLA Studios (het oudste TV station van LA) en de Sunset Grower Studios (dit was de oorspronkelijke studio van Columbia Pictures).

Een korte detour via Gower Street bracht ons bij Hollywood Memorial Park. Op deze begraafplaats liggen een aantal (voor ons onbekende) bekenden zoals bijvoorbeeld Cecil B. DeMille, Nelson Eddy en Rudolph Valentino. Het feit dat we al deze namen niet kenden, deed ons dan ook beslissen om richting Sunset Boulevard terug te keren. Eenmaal daar aangekomen, hervatten we onze wandeling in westelijke richting en passeerden we Gower Gulch, de Cinerama Dome, het Crossroads of the World center en het Hollywood Palladium. Op deze laatste plaats zijn in het verleden reeds meerdere malen de Emmys, Grammys en Golden Globes uitgereikt en ook optredens van onder andere de Rolling Stones, The Who en The Clash hebben hier plaatsgevonden. Verder stopten we ook nog even bij de Los Angeles Film School, de Los Angeles Recording School en de Blessed Sacrament Church alvorens we via La Brea Avenue koers zetten richting Hollywood Boulevard.



Bij het naderen van Hollywood Boulevard werd het ons meteen duidelijk dat de Walk of Fame onze volgende attractie van de dag zou worden. Na enkele fotoshoots bij de La Brea Gateway (een zilveren kunstwerk met beelden van 4 godinnen) bogen we ons hoofd naar beneden en begonnen de zoektocht naar sterren van bekende persoonlijkheden. Als we alle bekenden in dit blogbericht zouden moeten weergeven, vrezen we dat jullie morgen nog aan het lezen zouden zijn. Wel kunnen we jullie meegeven dat, behalve onze eigen sterren, de topsterren in de Walk of Fame voor ons Johny Depp (voor Anneleen) en Sandra Bullock (voor Raf) waren.
Naast de sterren in het troitoir zijn er natuurlijk nog meerdere interessante zaken te beleven op Hollywood Blvd. Zo brachten we ook nog een kort bezoek aan het Grauman’s Chinese Theatre waar je op het binnenplein de hand- en voetafdrukken van heel wat bekende figuren kan terugvinden. Ietsje verderop zagen we ook nog het Kodak Theatre waar er ieder jaar de Oscars worden uitgereikt. Helaas konden we hier niet in de zaal zelf binnen.

Na de ontmoeting met een beer in Yosemite en het zien van Orka’s tijdens onze Whale watching trip was het lot ons ook deze keer weer gunstig gezind. Zo was er namelijk een soort benefiet waarop er een aantal bekenden uit de filmwereld aanwezig waren en voor $ 20 per persoon mocht je in de rij gaan aanschuiven voor een fotoshoot met hen. Deze kans konden en mochten we natuurlijk niet aan ons laten voorbij gaan dus vervoegden we de reeds lange rij wachtenden. Het duurde ongeveer een uur voordat we uiteindelijk aan de beurt waren maar het wachten was absoluut de moeite waard. Bij het terugzien van de foto’s achteraf moeten we wel toegeven dat we bij sommige celebrities nogal enthousiast overkomen maar ja hoe groot is de kans dat je dit in je leven ooit kan meemaken.

Al hadden we inderdaad graag deze bekenden in levende lijven gezien, helaas moeten we toegeven dat dit slechts een droom was tijdens ons bezoek aan Madame Tussauds museum. Maar aangezien we ons goed geamuseerd hebben tijdens ons bezoek, willen we jullie volgende foto’s toch ook nog tonen.





Bij het verlaten van Madame Tussauds was het stilaan tijd om richting het hotel terug te keren en de auto in te springen om nog op tijd te zijn voor de zonsondergang vanaf Griffith Observatory. Op de weg daarheen maakten we ook nog een kleine omweg om enkele foto’s te maken van het Hollywood Sign dat iedereen van jullie wellicht al in één of andere film hebben zien passeren. Vanop Griffith Observatory hadden we een mooi zicht over LA en Hollywood en genoten we van de ondergaande zon.

Vervolgens sprongen we terug de auto in en reden we richting downtown Los Angeles op zoek naar een heerlijk avondmaal. Dit vonden we uiteindelijk in het restaurant “Zucca” en in tegenstelling tot onze oorspronkelijke gedachte, begonnen we iets later aan ons 4-gangen Thanksgiving-diner. Omdat onze auto veilig en wel op een parkeerplaats stond, wandelden we nog even richting het Staples Center, de thuishaven van de LA Lakers. Behalve dit sport- en evenementencomplex, passeerden we ook nog langs de Nokia Plaza en het JW Marriot hotel. In dit hotel ligt op de benedenverdieping namelijk de LA Market; een top restaurant waar de winnaar van Hell’s Kitchen (een TV-programma met chef Ramsay) de nieuwe chef wordt en hierdoor een schamele $ 250.000 verdient.



Alvorens koers te zetten richting het hotel maakten we nog snel enkele foto’s van de Walt Disney Hall en cruisden we nog even over Sunset en Hollywood Boulevard om enkele sfeerbeelden te maken van de verlichte gebouwen.


Een verslag van onze zoektocht naar de bescheiden stulpjes van de celebrities in Beverly Hills volgt in deel 3.