vrijdag 3 december 2010

Trip LA: part 2


Als start van onze eerste Thanksgiving in de VS, genoten we van een goed ontbijt in het restaurant van het hotel. Waarschijnlijk omwille van de feestdag waren er buiten ons slechts 2 andere gasten aanwezig. Nog voor we goed en wel aan tafel zaten, hadden we al een gesprek met hen aangeknoopt en kregen we raad over “te bezoeken” plaatsen in en rond LA. Eén van de andere gasten woonde in Hollywood Hills en zowel de manier van doen als hun gesprekken, deden ons vermoeden dat hij in de showbizz of filmwereld actief was. Toen er na zijn vertrek uit het restaurant dan ook meteen een knalgele Masserati met gierende banden vertrok werd onze nieuwsgierigheid alleen maar groter.

De verkenning van Hollywood begonnen we op Sunset Boulevard, een 20 mijl lange weg die loopt van downtown LA via Hollywood en Beverly Hills tot aan de Stille Oceaan. Tijdens het eerste gedeelte van onze wandeling passeerden we een aantal televisie-studio’s waaronder de KTLA Studios (het oudste TV station van LA) en de Sunset Grower Studios (dit was de oorspronkelijke studio van Columbia Pictures).

Een korte detour via Gower Street bracht ons bij Hollywood Memorial Park. Op deze begraafplaats liggen een aantal (voor ons onbekende) bekenden zoals bijvoorbeeld Cecil B. DeMille, Nelson Eddy en Rudolph Valentino. Het feit dat we al deze namen niet kenden, deed ons dan ook beslissen om richting Sunset Boulevard terug te keren. Eenmaal daar aangekomen, hervatten we onze wandeling in westelijke richting en passeerden we Gower Gulch, de Cinerama Dome, het Crossroads of the World center en het Hollywood Palladium. Op deze laatste plaats zijn in het verleden reeds meerdere malen de Emmys, Grammys en Golden Globes uitgereikt en ook optredens van onder andere de Rolling Stones, The Who en The Clash hebben hier plaatsgevonden. Verder stopten we ook nog even bij de Los Angeles Film School, de Los Angeles Recording School en de Blessed Sacrament Church alvorens we via La Brea Avenue koers zetten richting Hollywood Boulevard.



Bij het naderen van Hollywood Boulevard werd het ons meteen duidelijk dat de Walk of Fame onze volgende attractie van de dag zou worden. Na enkele fotoshoots bij de La Brea Gateway (een zilveren kunstwerk met beelden van 4 godinnen) bogen we ons hoofd naar beneden en begonnen de zoektocht naar sterren van bekende persoonlijkheden. Als we alle bekenden in dit blogbericht zouden moeten weergeven, vrezen we dat jullie morgen nog aan het lezen zouden zijn. Wel kunnen we jullie meegeven dat, behalve onze eigen sterren, de topsterren in de Walk of Fame voor ons Johny Depp (voor Anneleen) en Sandra Bullock (voor Raf) waren.
Naast de sterren in het troitoir zijn er natuurlijk nog meerdere interessante zaken te beleven op Hollywood Blvd. Zo brachten we ook nog een kort bezoek aan het Grauman’s Chinese Theatre waar je op het binnenplein de hand- en voetafdrukken van heel wat bekende figuren kan terugvinden. Ietsje verderop zagen we ook nog het Kodak Theatre waar er ieder jaar de Oscars worden uitgereikt. Helaas konden we hier niet in de zaal zelf binnen.

Na de ontmoeting met een beer in Yosemite en het zien van Orka’s tijdens onze Whale watching trip was het lot ons ook deze keer weer gunstig gezind. Zo was er namelijk een soort benefiet waarop er een aantal bekenden uit de filmwereld aanwezig waren en voor $ 20 per persoon mocht je in de rij gaan aanschuiven voor een fotoshoot met hen. Deze kans konden en mochten we natuurlijk niet aan ons laten voorbij gaan dus vervoegden we de reeds lange rij wachtenden. Het duurde ongeveer een uur voordat we uiteindelijk aan de beurt waren maar het wachten was absoluut de moeite waard. Bij het terugzien van de foto’s achteraf moeten we wel toegeven dat we bij sommige celebrities nogal enthousiast overkomen maar ja hoe groot is de kans dat je dit in je leven ooit kan meemaken.

Al hadden we inderdaad graag deze bekenden in levende lijven gezien, helaas moeten we toegeven dat dit slechts een droom was tijdens ons bezoek aan Madame Tussauds museum. Maar aangezien we ons goed geamuseerd hebben tijdens ons bezoek, willen we jullie volgende foto’s toch ook nog tonen.





Bij het verlaten van Madame Tussauds was het stilaan tijd om richting het hotel terug te keren en de auto in te springen om nog op tijd te zijn voor de zonsondergang vanaf Griffith Observatory. Op de weg daarheen maakten we ook nog een kleine omweg om enkele foto’s te maken van het Hollywood Sign dat iedereen van jullie wellicht al in één of andere film hebben zien passeren. Vanop Griffith Observatory hadden we een mooi zicht over LA en Hollywood en genoten we van de ondergaande zon.

Vervolgens sprongen we terug de auto in en reden we richting downtown Los Angeles op zoek naar een heerlijk avondmaal. Dit vonden we uiteindelijk in het restaurant “Zucca” en in tegenstelling tot onze oorspronkelijke gedachte, begonnen we iets later aan ons 4-gangen Thanksgiving-diner. Omdat onze auto veilig en wel op een parkeerplaats stond, wandelden we nog even richting het Staples Center, de thuishaven van de LA Lakers. Behalve dit sport- en evenementencomplex, passeerden we ook nog langs de Nokia Plaza en het JW Marriot hotel. In dit hotel ligt op de benedenverdieping namelijk de LA Market; een top restaurant waar de winnaar van Hell’s Kitchen (een TV-programma met chef Ramsay) de nieuwe chef wordt en hierdoor een schamele $ 250.000 verdient.



Alvorens koers te zetten richting het hotel maakten we nog snel enkele foto’s van de Walt Disney Hall en cruisden we nog even over Sunset en Hollywood Boulevard om enkele sfeerbeelden te maken van de verlichte gebouwen.


Een verslag van onze zoektocht naar de bescheiden stulpjes van de celebrities in Beverly Hills volgt in deel 3.

3 opmerkingen:

  1. Jaja, als ik die foto's zo allemaal bekijk misstaan geen van jullie beiden langs de groten der aarde. Nu nog een groot contract vast krijgen en klaar is kees. Misschien iets voor een latere toekomst. Groetjes van Mia en mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bwa voor ons hoeven we niet per sé in de toekomst tussen de groten der aarde te geraken. Ze hebben misschien wel allemaal grote kasten van huizen maar ze kunnen niet buitenkomen of er hangen 50 paparazi's achter hen aan. Geef ons dan toch maar ons leven en huis in Pinole :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anneleen, ik heb de foto's nog eens bekeken. Ik wist echt niet dat jij zo een mooi nonneke was.En Raf waar keek jij zo op een speciale nmanier na, die jonge dame heb ik wel al op het scherm gezien maar haar naam ontglipt mij.

    Voornaamste is dat jullie het amusant gevonden hebt.
    Grts uit Msk.

    BeantwoordenVerwijderen