zondag 8 mei 2011

Roadtrip parents: Kings Canyon & Sequoia National Park

De eerste dag van onze rondreis vertrokken we 's morgens richting Fresno vanwaar we Kings Canyon en Sequoia NP zouden verkennen.


Het was al voor het park duidelijk dat men hier afgelopen winter een aardige hoeveelheid sneeuw had gekregen maar bij aankomst in het Kings Canyon Visitor Center in Grant Grove Village kregen we te horen dat de weg naar Cedar Grove vanaf de Kings Canyon Lodge nog steeds afgesloten was. Hierdoor zouden we de Kings Canyon Scenic Byway slechts gedeeltelijk kunnen afleggen wat wel jammer was aangezien deze route bekend staat als één van de spectaculairste routes in het westen van Noord-Amerika. Onze eerste stop langs deze route was de General Grant Tree; deze sequoia is met zijn 81.5 meter hoogte de op één na grootste boom ter wereld. De wandeling langsheen deze reuzen deed ons snel beseffen hoe "klein" we als mens zijn en hoe beperkt onze tijd op deze planeet is in vergelijking met de meer dan 1.650 jaar van de Grant Sherman.


Voor de volledigheid vinden jullie hier beneden de Top 5 van grootste bomen ter wereld (allemaal in California):
NaamVolumeHoogte
1.General Sherman Tree1.487 m383.3 m
2.General Grant Tree1.320 m381.5 m
3.President Tree1.278 m373.5 m
4.Lincoln Tree1.259 m380.0 m
5.Stagg Tree1.205 m374.1 m


Terug bij de auto aangekomen, zetten we koers naar Junction Point vanwaar we een zicht hadden over de Kings River en nadien passeerden we nog even aan Hume Lake alvorens richting Fresno terug te keren voor een avondmaal in de Elephant Bar.



Na een "stevig" ontbijt bij McDonalds vertrokken we de volgende morgen richting Sequoia National Park waar we vooral veel sneeuw en een coyote zagen alvorens bij het Lodgepole Visitor Center aan te komen. Omdat het vandaag "Earth Day" was, kregen we allerlei hapjes en drankjes aangeboden en tijdens de tombola vielen we ook nog in de prijzen (een T-shirt en kandelaar). Vlak voor ons vertrek uit het visitor center kregen we nog een stuk "Earth Day" gebak aangeboden en toen dit op was, werd het stilaan tijd om verder op pad te gaan en het park te gaan verkennen.




Aangezien we gisteren reeds de 2de grootste boom ter wereld gezien hadden, waren we natuurlijk benieuwd hoe de grootste boom ter wereld er zou uitzien. We kunnen jullie garanderen dat toen we onder de General Sherman Tree stonden, we niet met het blote oog het ongeveer 2 meter grootte hoogteverschil tussen de nummer 1 en 2 van de wereld konden waarnemen. Volgens één van onze gidsen zou deze boom genoeg hout kunnen leveren voor de bouw van 85 eengezinswoningen. Nadien stopten we nog even bij de Kaweah rivier alvorens het park te verlaten en richting Fresno terug te keren. Omdat er de volgende dag een lange rit (Fresno - Death Valley - Las Vegas) op het programma stond, keerden we na het eten onmiddellijk naar het hotel terug.

2 opmerkingen:

  1. Met grootste bedoelt ge toch voluminieuste he ;) ? Want de redwoods aan de kust zijn een stukje hoger en er staan bomen in Mexico die breder zijn, maar niemand beat the sequioa's wat aantal kubieke m hout betreft...
    Alleszins zijn ze wel indrukwekkend om te zien.
    Have fun op jullie roadtrip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We bedoelden idd de volumineuste. We zijn ondertussen terug van de roadtrip en we kunnen besluiten dat er hier op relatief "korte" afstand gigantisch veel verscheidenheid aan parken bij mekaar ligt.

    BeantwoordenVerwijderen