zondag 8 mei 2011

Roadtrip parents: Arrival + San Francisco

20 April rond 13:00 vertrokken we richting SFO airport omdat onze ouders hier voor hun eerste bezoek aan Californië zouden toekomen. Toen ze even later in de aankomsthal verschenen, wisten we meteen dat ze kleren genoeg bij hadden om een maand te kunnen blijven :-)


Na de verwelkoming en het oppikken van de huurauto vertrokken we richting Pinole. Voor degenen onder jullie die hier ooit een auto willen huren, kunnen we AutoEurope absoluut aanraden. Op deze website kan je je wagen reserveren en zij kijken dan bij welke verhuurmaatschappij dit het goedkoopste is. Reserveren via hen is vaak 50% goedkoper dan rechtstreeks bij maatschappijen als Avis, Hertz, Alamo,...
Bij aankomst in Pinole stond er eerst een korte rondleiding door ons huis op het programma en na een niet al te zwaar avondmaal besloten de ouders om op tijd onder de wol te kruipen.

De volgende morgen vertrokken we met z'n allen richting San Francisco met eerst nog een stop op Twin Peaks vanwaar je een goed overzicht hebt op deze wereldstad. De Golden Gate brug was ook goed zichtbaar waardoor we besloten om deze als volgende stopplaats in te lassen alvorens eventuele mist onze geplande fotoshoots zou kunnen verstoren.




Via het Palace of Fine Arts en de Starbucks zetten we nadien koers naar Lombard Street voor een afdaling door deze bochtige en steile straat. We sloten ons bezoek in San Francisco af via Chinatown en het Financial District.
Eenmaal terug in Pinole aangekomen, wachtte de moeders de taak om alle kleren voor de komende 9 dagen in 1 koffer te krijgen. Gegeven de zeer uiteenlopende weersomstandigheden (van sneeuw in Sequoia NP tot +35 in Death Valley) kunnen jullie je wel voorstellen dat dit niet vanzelfsprekend was en enige tijd in beslag nam. Gelukkig konden wij ons ondertussen bezighouden met het voorbereiden van de BBQ waarmee we de avond afsloten.



Voor een uitgebreidere beschrijving van San Francisco en de verschillende bezienswaardigheden, kunnen jullie terecht op deze eerdere blogposts:
* 49 Mile drive
* Te voet door San Francisco
* Met de fiets van San Francisco naar Sausalito en terug

2 opmerkingen:

  1. Zo te zien niet veel tijd gehad om stil te zitten.Maar daar zijn ze ook niet voor op bezoek gekomen zou ik zeggen. Hopelijk hebben jullie ook zo een goed weer gehad als hier in het warme Msk. Nog vele groetjes en amuseer jullie. Thieu en Mia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neen we hebben inderdaad niet veel stilgezeten (behalve in de auto dan) aangezien we op de 14 dagen dat de ouders hier waren 3.333 mijl (5.363 km) afgelegd hebben. Over het weer hadden we inderdaad ook niet te klagen al hebben we nog al gehoord dat jullie in België ook zeer zonnige dagen/weken achter de rug hebben.

    BeantwoordenVerwijderen