zaterdag 31 december 2011

Christmas holiday San Diego: part 2

Omdat San Diego een van de befaamdste dierentuinen ter wereld herbergt, brachten we de volgende dag een bezoek aan San Diego Zoo. Aangezien we onszelf ondertussen ook wel een beetje kennen en het een goedgevulde dag beloofde te worden, vertrokken we op tijd richting Balboa Park en arriveerden we 10 minuten na openingstijd aan de ingang. Hoewel een bustour en aerial tram in het toegangsticket waren inbegrepen en hier blijkbaar zo’n 80% van de bezoekers gretig gebruik van maakten, stipelden wij na ontvangst van de plattegrond onze dagwandeling langsheen de volgende zones uit: urban jungle, outback, africa rocks, panda canyon, elephant odyssey, polar rim en lost forest.


Het absolute hoogtepunt van ons bezoek beleefden we bij Bai Yun en Gao Gao, 2 van de 11 pandaberen op amerikaanse bodem. Zoals jullie misschien weten zijn panda’s met uitsterven bedreigd, en leven er momenteel nog maar 1600 in China, het enige land waar pandaberen in het wild voorkomen. Moederpanda Bai Yun, die momenteel 20 jaar oud is, is in het wild geboren maar toen ze 6 maanden oud was door haar familie verstoten. Sinds haar verblijf in San Diego Zoo heeft ze al 5 cups op de wereld gebracht, waarvan de eerste 4 terug naar China zijn moeten keren doordat Bai Yun nog steeds eigendom van China is.


Yun Zi, het 2,5-jarig kleintje, leeft momenteel wel nog in de Zoo, maar bracht de dag helaas achter de schermen door. Dit werd echter ruimschoots goedgemaakt door papa panda Gao Gao, de cutest on earth zoals jullie op onderstaande foto’s kunnen zien.


Ook al zagen we nog talrijke andere niet-alledaagse beesten zoals de ijsbeer, het jachtluipaard, de puma en koala’s, toch werd de show van de dag gestolen door een trio bestaande uit 2 hippo’s en een kleine hyperactieve aap. Telkens wanneer de hippo’s dachten dat ze eindelijk op hun gemak konden knabbelen op een rietstok, dacht het aapje er anders over. Het ene moment trok het aapje de rietstok uit de bek van het nijlpaard, terwijl hij het andere moment de rug van het nijlpaard als eiland gebruikte om een andere stok uit het water te vissen.


Vlak voor aankomst bij het hoogstgelegen punt van de zoo waar het polar bear station was ondergebracht, hadden we een 4D ervaring bij het zien van de film “Happy Feet”. Naast de traditionale 3D effecten, werd er ook gebruik gemaakt van andere middelen waardoor we ons het ene moment midden in een sneeuwstorm bevonden en even later de trillingen van duizend dansende pinguins konden voelen.

De San Diego Zoo pakt ermee uit dat ze alle beesten zo veel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving onderbrengen. Voor de meeste beesten was dit wel van toepassing, al hadden we wel onze bedenkingen bij het vertrek van de ijsberen. Al kan het natuurlijk wel zijn dat de zoo de ijsberen alvast wil klaarstomen voor het nieuwe tijdperk na het smelten van het noordpoolijs.

Om onze 8 uur durende wandeling toch even te onderbreken, besloten we de aerial tram richting de ingang te nemen. Eerlijk gezegd viel deze kabelbaantocht op een hoogte van 55 meter ons wat tegen aangezien we gehoopt hadden op een mooi overzicht over de zoo.


We leerden ook het ambassador programma beter kennen. Dit is een programma waarbij bezoekers mits extra betaling in aanraking kunnen komen met exotische diersoorten. Een voorbeeld hiervan is het jachtluipaard. Om dit prachtige beest bij publieke optredens in toom te houden, wordt het van jongs af aan opgevoed tesamen met een puppie, zodat er een vertrouwensband ontstaat tussen beide dieren. Hierdoor gaat het jachtluipaard zich net zoals de hond als een echt huisdier gedragen bij contact met mensen.


Verder leverde dit bezoek ook nog volgende mooie en grappige foto’s op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten