woensdag 28 november 2012

Aankoop huis Hercules

 
Nadat we van onze huwelijkstrip naar Belgie in Californie waren toegekomen, pikten we enkele dagen later ons huizenproject terug op. In het verleden hadden we al een aantal weekends gespendeerd aan het bezoeken van open houses in de regio, meerbepaald Hercules.

Na reeds twee huizen eerder op de dag bezocht te hebben, arriveerden we in de late namiddag bij onze laatste open house van de dag. En bij het betreden van de oprit merkten we pas dat de listing agent, Realty World, ook onze agent was.

Viktor verwelkomde ons hartelijk waarna we een rondleiding in het huis kregen. Het huis was nogal vrij eentonig en ouderwets ingericht maar leek ons wel veel potentieel te hebben.

Op het einde van de tour doorheen het huis, meldde Viktor ons dat hij de dinsdag erop (2 dagen later dus) met alle offers naar de huiseigenaars ging. Dus als we ook een bod wouden doen, dan zouden we toch alle papierwerk tegen de maandagavond opgesteld en getekend moeten hebben. Genoeg werk en overwegingen dus om de rest van onze zondag mee te vullen.

Zo gezegd, zo gedaan. Maandag spendeerden we nog aardig wat tijd om bepaalde zaken met de bank te regelen maar gelukkig was ons offer laat maandagavond binnen. Hier in de VS is het namelijk zo dat een huis aan een bepaalde prijs gelist staat maar dat wilt helemaal niet zeggen dat het huis ook aan die prijs verkocht wordt. Alle geinteresseerden moeten namelijk een offer binnenbrengen en het offer met het hoogste bedrag, wordt met vrij grote waarschijnlijkheid de nieuwe eigenaar van het pand op voorwaarde dat de eigenaars en de bank hun zegen geven. Met andere woorden het systeem hier is 1 grote loterij.

Uiteindelijk zou het nog tot eind November duren vooraleer we het verlossende telefoontje van Viktor kregen met de melding dat het huis nu officieel van ons was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten