zaterdag 5 juli 2014

Vakantie Belgie Deel 1: Familie Peeters

Omdat het ondertussen al 2 jaar geleden was dat we in Belgie waren geweest en omdat papa en mama Peeters op 5 Juli 40 jaar getrouwd waren, besloten we eerder dit jaar om van 4 tot 16 Juli naar Belgie te gaan. Aangezien het voor de jubilarissen een verrassing zou moeten blijven, besloten we om de voerstreek als uitvalbasis te kiezen. Na een internet zoektocht kwamen we terecht bij de vakantiewoning Casa Rokado in Sint-Martens-Voeren.

Zaterdagmorgen kwamen we omstreeks 6u45 op de luchthaven van Zaventem aan en even later werden we opgewacht door papa en mama Daemen. Zij zouden ons van de luchthaven naar het huisje in de Voeren brengen. Omdat de rest nog niet in de Voeren waren aangekomen, besloten we om nog even een koffie te gaan drinken in De Plank in Noorbeek.


Even later kregen we een sms'je van Dirk dat zij veilig en wel in Sint-Martens-Voeren waren aangekomen en een 10-tal minuten later stonden ook wij voor de deur van het vakantiehuisje. Papa en mama Peeters waren zeer blij en verrast toen ze ons zagen opduiken, al vertelden ze ons wel naderhand dat ze toch een vermoeden hadden gehad.




Voor ons was het de eerste keer dat we Sarah in levende lijve zagen al moeten we toegeven dat het aanvoelde alsof we haar al jaren kenden. Na het ontbijt werd het tijd om even frisse lucht te gaan happen en de benen te strekken. 







In de weken die voorafgingen aan onze trip hadden we ook familie, vrienden en buren van papa en mama gebeld en hen uitgenodigd voor een verrassingsfeest in de Voeren. Dirk en Sarah hadden voor al de hapjes en drank gezorgd en toen omstreeks 18 uur de deurbel ging, was het tijd om de champagnekurken te laten knallen.



Het werd een blij weerzien met iedereen en ook al werd er door sommige goed gesupporterd voor de Belgen, spijtig genoeg was dat niet genoeg om hen voorbij Argentinie te krijgen.








Zondagmorgen vertrokken we voor een nieuwe wandeling in de Voeren. En toen we in de loop van de namiddag voorbij het ijssalon 't Bakhuis in Ulvend kwamen, konden we niet anders dan er te stoppen voor heerlijk hoeve-ijs en een Brusselse Wafel.






Eenmaal in het huisje terug gekomen, werden de opgedane calorieen er vanaf gewerkt met een spelletje badminton.



We sloten de avond af met een lekker etentje bij Het Rode Bos in Teuven. Dit etablisement is uitgeroepen tot de hoogst gelegen brasserie in Vlaanderen.



Omdat Dirk en Sarah nog geen vakantie hadden, vertrokken zij zondagavond terug richting Hasselt. Papa, mama en wij keerden terug naar het huisje en brachten de maandag nog samen door. Maandag werd er opnieuw gewandeld en gebadmintond.






's Avonds reden we richting Maaseik om papa en mama naar huis te brengen. Alvorens afscheid te nemen, genoten we eerst nog samen van een heerlijke Belgische maaltijd bij restaurant De Buren in Maaseik.



Aangezien we toch al in Maaseik waren en we ook sowieso met onze vroegere buren, Erwin en Kirsten, wilden afspreken, besloten we om ook nog bij hen in Ophoven langs te gaan. Het werd een gezellige avond, die net zoals de vorige drie dagen, veel te snel omvloog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten