vrijdag 11 juli 2014

Vakantie Belgie Deel 3: 't Groepke

Na de gezellige dagen met de ouders, was het van vrijdag tot zondag tijd om 3 dagen met de vrienden van 't Groepke van Kinrooi door te brengen. Aangezien we in 2013 niet in Belgie waren geweest, hadden we hen beloofd om vrijdagavond voor eten en drank te zorgen en op die manier Anneleen haar 30e verjaardag te vieren.





Die avond kreeg Anneleen ook haar verjaardagscadeau: een puzzel van 2000 stukjes zonder voorbeeld. We zijn er zeker van dat we daar nog heel wat plezier (of gevloek) aan gaan beleven. Wordt zeker en vast vervolgd.



Als rode draad doorheen het weekend besloten we om Gotcha te spelen. Bij dit spel krijgt iedereen een kaartje met een naam erop van degene die hij/zij moet vermoorden en tevens ook het moordwapen dat hierbij gebruikt dient te worden. De enige vereiste van het spel is dat tijdens de "moord" niemand buiten de moordenaar en het slachtoffer in de buurt is. Om iedereen toch nog een goede nachtrust te gunnen, kozen we ervoor om pas de volgende ochtend te starten met het spel en ook om enkel te spelen tussen 8 uur 's morgens en middernacht.

We sloten de avond af met een spelletje carcasonne en jungle speed.




Helemaal op dreef werd het spelletje jungle speed op zaterdagochtend verder gezet, terwijl enkelen zich ontfermden over de inkopen.


Na lunch voorzien te hebben, trokken we er op uit voor een wandeling in de Voeren.






En jawel, ook vandaag kon een bezoekje aan 't Bakhuis in Ulvend niet ontbreken. Spijtig genoeg kregen we na besteld te hebben wel de melding dat het vanille ijs op was waardoor enkelen hun bestelling iet of wat moesten bijsturen.


Terug in het huisje aangekomen werd het tijd voor de avondactiviteit. Het werd een heuse Cocktail workshop die tot in de puntjes voorbereid was en gegeven werd door señor J Lo en assistente señorita Nancy.

Voor de eerste cocktail werd een Mexicaans thema gekozen. De Chapala cocktail op basis van tequila en blue curacao beloofde zeer goed te worden.







Om de balans eten/drinken op peil te houden kozen we als tussengerecht voor een heerlijke BBQ.



Vervolgens werd de avond verder gezet in een Duits thema met Lady Stortebeker. Deze cocktail van gin, creme de cassis, amaretto en droge sekt had een zeer zoete afdronk en deed ons denken aan hoestsiroop maar dan wel met de nodige alcohol.






De dessert-cocktail Goosebumps werd de afsluiter van de cocktail workshop. Om met een knaller af te sluiten werd deze cocktail op ketel-formaat gemaakt met maar liefst een hele fles vodka. De onderstaande beelden zeggen genoeg.





Na een heerlijk ontbijt besloten we om zondagmorgen richting het Drielandenpunt in Vaals te rijden. Op deze plaats komen, zoals de naam al doet vermoeden, de grenzen van 3 landen (Belgie, Nederland, en Duitsland) samen en tevens is het ook het hoogste punt van Nederland. Toen we de bestemming in de gps ingaven, merkten we dat dit punt is gelegen op de Viergrenzenweg. Vier grenzen dachten we? Wel, tot 1919 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt met "Neutraal Moresnet" als vierde land.

In Vaals aangekomen, beklommen we eerst de Wilhelminatoren.





We zien we daar allemaal beneden?


Vervolgens ging het verder richting het labyrinth. Gemiddeld doen bezoekers er tussen de 30 en 45 minuten over om het centrum ervan te bereiken. We hebben het niet getimed, maar zaten toch iet-of-wat boven het gemiddelde. In het patroon van het labyrint is de Nederlandse en Belgische leeuw en de Duitse adelaar verwerkt.







Na het labyrinth en bijtanken bezochten we dan ook nog even het effectieve 3-landenpunt.




Als besluit van het weekend kunnen we niet anders dan volledig akkoord te gaan met Jef's samenvatting: Gotcha-angst, lange wandeling, sandalen, puzzel, paars, doolhof rennen, natte broek, junglespeedstress en gat-in-de-muur, carcasonne-weien, vanille-ijs? -> 20 minuten, BBQ, frietjes, cocktailworkshop, CHAPALA!!!, Señor J.Lo et Señorita Nancy, kelder, sauna, hoogtevrees, 3-landenpunt, vlinderkes met worstenbroodje, Kinders dialect, Luikse sjroep, toch nog pannekoeken (voor Jef en Wouter 's avonds bij Katrien).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten