zondag 21 juni 2015

Bezoek ouders: post-Hawai'i

Bij terugkeer in California werd het al snel duidelijk dat Woofy ook de tijd van zijn leven had gehad bij Jeri. De eerste dagen werden voornamelijk gevuld met uitslapen in alle mogelijke houdingen en op alle mogelijke plaatsen.




Op zaterdag vond er het jaarlijkse Genentech Gives Back concert plaats in het AT&T park. Terwijl wij naar het concert zouden gaan, verkenden de ouders het Presidio. Maar alvorens naar het baseball stadium te gaan maakte ik (Anneleen) nog een wandeling doorheen China Basin en langsheen Embarcadero terwijl Raf nog een business meeting had.




Op zondag ging het dan richting Briones Regional Park waar we een heerlijke wandeling maakten.





Alvorens onze ouders terug naar Belgie vlogen, bezochten ze ook nog 2 dagen Monterey en Carmel-by-the-Sea.

zaterdag 20 juni 2015

Genentech Concert: 3e editie

Op zaterdag 20 juni was het weer tijd voor de volgende editie van het Genentech Gives Back concert. Dit concert wordt jaarlijks georganiseerd voor alle Genentech werknemers als dank voor hun gepresteerde werk.

Na aankomst in het AT&T park in San Francisco stopten we eerst bij enkele kraampjes waar we voldoende eten en drinken meenamen om ons doorheen het eerste concert te loodsen. Het eerste optreden werd er een van Jason Derulo.




Toen men na het eerste optreden begon met talrijke drums op het podium te slepen, begonnen we al te hopen dat de volgende act Imagine Dragons zou worden. Toen onze hoop even later realiteit werd, verlieten we de tribunes en zetten we koers richting het podium. De energie die Imagine Dragons doorheen hun hele optreden naar voren wist te brengen, werkte gigantisch aanstekelijk en heeft ervoor gezorgd dat indien de band opnieuw in de Bay Area optreedt, we zeker van de partij gaan zijn.



Het derde en laatste optreden werd Katy Perry. Ook al is het niet onmiddellijk een artieste waarvan we muziek zouden kopen of een concert zouden bijwonen, toch genoten we van het optreden. In vergelijking met de voorafgaande artiesten was het laatste optreden meer een show dan enkel een muzikaal gebeuren.




Er waren zelfs 2 haaien op het podium terug te vinden :-)


zondag 14 juni 2015

Hawai'i: relaxen in de resorts

Vandaag was het vaderdag en besloten we om de ouders te trakteren op een heerlijk ontbijt in het Hawai'i Volcano House met uitzicht op de Kilauea krater.


Nadien keerden we terug naar het huisje om onze koffers op te pikken. De rest van ons verblijf op Hawai'i zouden we namelijk in het Holua Resort bij Kona doorbrengen. Bij aankomst in onze villa werd het al snel duidelijk dat we de komende dagen vooral zouden relaxen.











Na een plons in het zwembad zetten we koers richting Akule Supply waar we eerst genoten van een prachtige zonsondergang alvorens aan tafel aan te schuiven.





Op terugweg naar ons resort maakten we nog een korte omweg langsheen het Sheraton resort waar er 's avonds grote spots op het water gericht worden om een zicht te krijgen op de majestueuze Manta Rays.


De volgende dagen stonden vooral in het teken van kuieren, genieten, tennissen, zwemmen en snorkelen, oftewel het zwaardere vakantieleven.










En natuurlijk kon heerlijk tafelen niet op de agenda ontbreken. In het lokale restaurant Kenichi pacific genoten we van heerlijke gerechten zoals de Onaga en Ahi tuna.




Omdat we op een boogscheut van Kona waren, besloten we ook om een dag de hoofdstad van het eiland te bezoeken.



We bezochten er onder andere het Hulihee palace en de historische Mokuaikaua kerk. Deze kerk was gesticht in 1820, en is daarmee ook meteen de oudste kerk op het eiland.



Tijdens het kuieren langsheen de Kailua baai kregen we ook het gezelschap van een waterschildpad die de voorbijgangers gedurende lange tijd het ene achter het andere fotomoment gunde.







Vervolgens ging het verder richting Kamakahonu National Historic Landmark. Deze plaats werd door Kamehameha de Grote, eerste koning van de eilanden, uitgekozen als zijn verblijfplaats.



Van al dat kuieren kregen we honger en dorst en de nabijgelegen Fish Hopper wist daar een perfect antwoord op te geven.




Terug bij de auto aangekomen waren we ook nog getuige van de plaatselijke mango oogst en de vriendelijke "fruitboer" gaf ons nog een extra souvenir mee naar huis.



Helaas was het ondertussen tijd om terug te keren naar California.