donderdag 4 juni 2015

Bezoek ouders: pre-Hawai'i

Naar jaarlijkse traditie kwamen ook dit jaar onze ouders opnieuw naar California. Na hun opgepikt te hebben in San Fancisco, zetten we koers richting Hercules waar ze werden verwelkomd door een super enthousiaste Woofy. Nadien werd het tijd voor een heerlijk glaasje Cava bij een ondergaande zon.



Vrijdag moesten wij nog werken en daarom brachten de ouders de dag door met een wandeling doorheen Hercules en een tussenstop bij de Powder Keg. Dit cafeetje/brasserie hadden ze afgelopen jaar reeds ontdekt en ligt toevallig altijd op hun wandelpad :-)


Om iedereen nog wat aan het tijdsverschil met Belgie te laten aanpassen, besloten we om de ouders op zaterdag op het gemak de buurt verder te helpen verkennen. Zo wandelden we via het lokale business park richting Victoria By the Bay.





Natuurlijk lag ook vandaag de Powder Keg opnieuw op onze route en zoals jullie kunnen zien vond ook Woofy dat geen probleem.



's Avonds genoten we dan met z'n allen van een heerlijke BBQ met steaks op Amerikaans formaat. Voor alle duidelijkheid, we hebben die steak wel gedeeld.




Zondag stond een bezoek aan Marin Headlands op het programma. Bij aankomst aan fort Cronkhite wandelden we bergop richting Battery Townsley.



Toen we boven bij het fort aankwamen, leken we de perfecte dag uitgekozen te hebben. Er vinden namelijk iedere eerste zondag van de maand gratis rondleidingen doorheen het fort plaats.



Onze gids vertelde ons dat het fort rond het begin van de tweede Wereldoorlog werd voltooid en het diende als bescherming tegen aanvallen vanuit het Westen. De twee 16" kanonnen, die in het verleden in het fort aanwezig waren, waren vanaf 1940 actief en zijn gelukkig enkel voor testdoeleinden gebruikt geweest. De "kogels" met een gewicht van ongeveer 1 ton konden tot 25 mijl ver in zee geschoten worden.




Vervolgens werd het tijd om aan onze wandeling doorheen het bouwwerk te beginnen. Zo bezochten we de buskruit opslagplaats, de machine kamer en de "slaapvertrekken" van het personeel. De bedden leken niet meer dan opklapbare schappen in de gangen te zijn.






Na het zeer interessante bezoek en de rondleiding daalden we terug af richting de oceaan en vertoefden we nog enige tijd op Rodeo Beach waar Woofy zich goed uitleefde.








De mooie dag sloten we af bij Leila by the Bay, een lokaal restaurantje in Hercules. Op het terras werden we bovenop een heerlijke maaltijd ook nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang.





Omdat ik (Anneleen) onlangs mijn promotie seminarie bij Genentech had gehouden, leek het ons een goede gelegenheid te zijn om de ouders ook nog een overzicht te geven van waar ik op werkvlak momenteel allemaal mee bezig ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten