woensdag 2 september 2015

Een blij weerzien met koala's en walvissen op terugweg naar Sydney

Dag 11 betekende helaas dat we het noordelijkste punt van onze road trip hadden bereikt en dat we stilaan in de richting van Sydney moesten terugkeren. Omdat we toch van tijd tot tijd onze benen moesten strekken, besloten we om nog even bij Smoky Cape Lighthouse te passeren. Enkele dagen geleden hadden we daar vele walvissen vlak voor de kust zien passeren.


Toen we bij de vuurtoren aankwamen, duurde het niet lang alvorens we onze eerste walvis boven het wateroppervlak zagen komen. Langzaam aan dook er hier en daar een waterdamp pluim of een start op. Ook al zagen we minder walvissen boven het water springen, het was toch weer een geslaagde tussenstop.


Nadien ging de rit verder richting het zuiden en toen we om 15:30 de afrit van Port Macquarie zagen, hadden we in een mum van tijd beslist dat we de afrit zouden nemen en nog proberen voor 16:00 een glimp op te vangen van de koala’s in het Koala Hospital. Ook deze plaats hadden we reeds bezocht maar als je in Australie bent, kan je toch niet anders dan iedere kans benutten om een koala te zien.





Gelukkig en voldaan vertrokken we een half uur na sluitingstijd op de parking van het hospitaal. Wat restte was een 2 uur durende rit tot in Bulahdelah. Daar zochten we onze slaapplaats op en genoten we nog van een heerlijke dinner.


Afgelegde weg: 482 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten