donderdag 3 september 2015

Van de warme stranden naar de koude Blue Mountains

Deze ochtend stond de rit van Bulahdelah naar Blue Mountains National Park op het programma. Het park kreeg zijn naam omwille van de blauwe nevel die er vaak hangt. De nevel wordt gecreƫerd door de weerkaatsing van het zonlicht op de vele stof- en vochtpartikels. De vochtpartikels zijn kleine druppels olie die worden afgescheiden door de massale eucalyptus bomen die in het park terug te vinden zijn.


Rond de middag reden we het dorp Glenbrook aan de oostelijke ingang van het Nationale Park binnen. Meteen viel het enorme verschil met een doorsnee Amerikaans nationaal park op. Er was geen toegangspoort waar we inkom moesten betalen en als we het bord langs de kant van de weg hadden gemist, hadden we zelfs nog niet eens beseft dat we in een park waren.

Na enkele brochures te hebben opgepikt in het lokale info center, reden we verder naar Lawson waar we aan de South Lawson Circular Walking Track begonnen. Deze 2.8km loop bracht ons langsheen enkele watervallen: Adelina Falls, Junction Falls, Federal Falls en Cataract Falls. De wandeling op zich stelde niet zo veel voor maar na meerdere uren in de camper te hadden doorgebracht, waren we blij dat we de benen konden strekken.





Een uurtje later kwamen we terug op de parking toe en ging het richting Wentworth Falls. Vanop Jamison lookout werd het al meteen duidelijk dat dit gebied ons mooie vergezichten zou opleveren, en er bekroop ons zelfs even een Grand Canyon gevoel.




Nadien wandelden we verder richting Wentworth Falls Lookout en Fletchers Lookout. Beide uitkijkplatformen gaven ons prachtige uitzichten op de waterval en de wijde omgeving.



De top van de waterval volgde nadien.



Na nog een korte loop naar Rocket Point Lookout keerden we terug naar de top van de waterval vanwaar we vervolgens de Undercliff Track volgden. De route deed zijn naam zeker en vast eer aan.








Het werd stilaan tijd om richting de auto terug te keren maar niet zonder nog eerst halt te houden bij de Princess Rock Lookout. Vanop dit uitkijkplatform kregen we pas een zicht op de totale waterval wat onze bewondering voor dit stukje natuur nog deed groeien.



Echo Point met een zicht op de Three Sisters werd onze laatste halte van de dag. De legende wil dat Tyawan (Witch Doctor) met zijn 3 dochters op deze plaats regelmatig passeerde. Wanneer Tyawan voorbij het hol van Bunyip wou, liet hij zijn 3 dochters achter op de cliff. Op een dag kwam een kwade Bunyip uit zijn hol gekropen en maakte zijn weg naar de 3 zussen. Tyawan zag dit gebeuren en richtte zijn magische stok naar zijn dochters en veranderde hen in 3 rotsen. Bunyip zag dit en zette nadien de achtervolging in op Tyawan, die zichzelf veranderde in een vogel (Lyre Bird). Op dat moment verloor hij zijn magische staf en meteen ook zijn vermogen om zijn dochters terug in aboriginal meisjes om te toveren.



Afgelegde weg: 331 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten