zaterdag 24 oktober 2015

Gaan we verhuizen?

De weken na onze terugkeer van Australie was het werken geblazen en voor Anneleen leken de dagen als maar langer te worden. Waar een goed jaar geleden de commute van Hercules naar South San Francisco ongeveer een uur one-way (34 mijl) was, begon de gemiddelde one-way commute stilaan op te lopen naar 2-2.5 uur. Hierdoor kwam er bovenop de gemiddelde werkdag van 9 uur nog eens 4-5 uur in de bus bij.


Omdat dit soort lange dagen toch enorm begonnen doorwegen, besloten we om eind Oktober eens de buurt van San Mateo - Redwood City te verkennen. Niet dat we meteen van plan waren om te verhuizen maar we zagen het eerder als een algemene voorbereiding indien een verhuis er in de toekomst zat aan te komen.


Op 24 en 25 Oktober reden we naar San Mateo en omgeving om een aantal open houses te bezoeken. Op die manier konden we ons een idee vormen over de prijsranges van de beschikbare huizen. De hele regio gaf ons een enorm goed gevoel en moe maar voldaan reden we 's avonds terug naar Hercules

Het weekend erop besloten we terug te keren naar San Mateo en zoals dat bij de meeste van onze grote beslissingen gaat, lieten we er geen gras over groeien. We dienden een offer in op een gezellige condo in San Mateo en na enkele uren papieren draften en onderhandelen met de verkopers, kwam zondagmorgen het finale antwoord dat ze ons offer hadden aanvaard. Later die dag reden we opnieuw naar San Mateo om onze condo en de buurt te gaan bezoeken.




Wat er vervolgens in de komende 6 weken volgde, was drukte alom. Naast onze jobs moesten we een hele berg papierwerk verwerken. Maar we moesten ook meteen werk maken van de verkoop van ons huis in Hercules. Na een gesprek met onze makelaar besloten we om op 7 en 8 November een open house te doen in Hercules en gelukkig was er voldoende interesse.


Na het afronden van onze lening (waardoor we minstens 5 jaar ouder werden) konden we dan op 8 december de finale papieren voor de aankoop van de condo in San Mateo gaan ondertekenen. Enkele weken later, op 28 december meerbepaald, werd ook de verkoop van het huis in Hercules finaal afgerond.

De verhuis is pas voorzien voor 13 januari maar we zijn alvast volop bezig met de voorbereiding voor het volgende hoofdstuk in ons Californische avontuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten