donderdag 1 oktober 2015

Low-carb diet

Na terugkeer van Las Vegas besloten we om de komende maand voor een low-carb dieet te gaan. En neen, het een had niets met het ander te maken :-)

Wat de volgende 30 dagen volgde, waren heerlijke maaltijden met zeer weinig of geen koolhydraten. In ruil daarvoor moesten we wel de volgende ingredienten laten: brood, rijst, pasta, yoghurt, koekjes, melk, enz. Ons eerste low-carb maaltijd werd een spinazie-salade met avocado dressing en een heerlijke topping van spek en geroosterde walnoten.


In tegenstelling tot onze verwachtingen alvorens aan dit dieet te beginnen, aten we zeker niet minder en ook niet minder lekker. Ook een heerlijke zucchini pasta met champignons en zalm in een groene pesto saus stond op het menu.


Ook probeerden we zelfgemaakte low-carb tacos: deze combinatie van romaine sla gevuld met huisbereide pico de gallo en gemarineerde kippenstrips was een waar genieten voor onze smaakpapillen.


En zelfs tijdens een bezoek aan de boekenverkoop van de lokale bibliotheek in Hercules werd ons Low-Carb programma verdergezet door de aankoop van het onderstaande kookboek. Eenmaal thuis gekomen, probeerden we meteen de Cream of salmon soup uit.


Een andere topper werd de champignon risotto van bloemkool rijst.


Toen de eerste 30 dagen voorbij waren, vonden we het absoluut geen probleem om ons low-carb programma verder te zetten en we kunnen het alleen maar aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten