maandag 4 oktober 2010

Druivenoogst Napa Valley

Eind september begin oktober is normaal gezien het hoogtepunt voor de druivenoogst in de Californische wijngaarden. We besloten gisteren dan ook naar Napa Valley terug te keren zodat we deze toch wel speciale sfeer en vooral de geur van vers geplokken en verwerkte druiven konden opsnuiven.

Aangezien het wijnhuis Opus One de vorige keer een goede indruk op ons had achtergelaten, werd dit onze eerste stop. Eenmaal in de centrale hal binnengekomen, vertelde de receptioniste ons dat in tegenstelling tot zaterdag er vandaag geen druiven zouden verwerkt worden. Ook al was er vandaag geen "actie" te beleven en waren we iet of wat teleurgesteld, toch toonden we een gezonde interesse in de wijnoogst en technologie die men dezer dagen gebruikt. Hierdoor geraakten we al snel verzeild in een minutenlange, gezellige babbel en kregen we uiteindelijk een korte privé-rondleiding door de wijnkelders en aansluitend langsheen de wijnpersen, citernes en de verwerkingslijn. Tot onze grote verbazing ontvingen we daarna ook nog een voucher voor het proeven van hun "New 2007 release". Hiervan genoten we ten volle op het terras boven het wijnhuis met zicht op de wijngaarden. Zo zie je maar dat een beetje vriendelijkheid vaak onverwachte momenten oplevert.

Na het bezoek bij Opus One werd het ons al snel duidelijk dat er ook bij de andere wijnhuizen vandaag weinig activiteit te beleven viel. Door de weersomstandigheden van de afgelopen weken had de oogst blijkbaar nog wat vertraging opgelopen waardoor het hoogtepunt pas later in de week zou volgen. Buiten nog enkele sfeerbeelden kunnen we jullie dus helaas weinig extra leesplezier bezorgen en we hopen dan ook dat het volgende verslag iets uitgebreider zal zijn.

3 opmerkingen:

  1. Zolang jullie je maar amuseren en niet uit verveling met de duimen beginnen te draaien is alles oké. Als je dan bij een volgend verslag de geur van de wijn kan meesturen kunnen wij aan de deze kant van de wereld ook mee genieten. hihihi Er mag natuurlijk ook een fles bijziten, dan hebben we de smaak in één keer ook mee te pakken.Groetjes Mia en Thieu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh vervelen is absoluut niet aan de orde. Door de week zijn de dagen gevuld met werken en in het weekend is er genoeg te bezoeken. En over dat meesturen van die fles wijn bij een volgend verslag daar vrezen we dat we nog enkele jaren moeten wachten voor dat mogelijk is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt nog eens voor het sturen van een ......... ( jullie weten wel). En wat die fles wijn betreft, ik drink dat zelden, dus als je ze al hebt drinken jullie ze maar op mijn gezondheid rustig uit.

    BeantwoordenVerwijderen