maandag 30 september 2013

Zomervakantie deel 2: Mammoth Lakes

Van een schokkerende overgang gesproken: waar we in Death Valley nog met nachttemperaturen van om en bij de 20 graden te maken hadden, kwamen we in Mammoth Lakes terecht waar we 's nachts richting het vriespunt gingen. Maar dankzij de Government Shutdown was het zeker geen slechte zet geweest om Death Valley te verlaten aangezien alle Nationale Parken gesloten zouden blijven tot het einde van de shutdown.

De eerste dag van ons verblijf in Mammoth Lakes werd een wandeldag. We reden met de auto tot aan de Coldwater Campground vanwaar we begonnen aan de 5.5 mijl lange Duck Pass Trail. De wandeling bracht ons langsheen Barney en Arrowhead Lake en onderweg leefde Woofy zich uit in het water en in de sneeuw.






Dit ravotten had natuurlijk ook een lichte impact op het laatste deel van de tocht, die Woofy zeer rustig in de rugzak doorbracht.









Omdat we al geruime tijd niet meer gefietst hadden, vertrokken we op dag 2 's morgens richting de fietsenverhuur en even later zaten we op onze tweewielers. We verlieten Mammoth Lakes via het Lakes Basin Path dat ons achtereenvolgens langsheen Twin Lakes, Lake Mary en Horshoe Lake.









Toen we terug in Mammoth Lakes toekwamen, trakteerden we ons op een heerlijke Berliner Boll en een Fruit Danish bij Shea Schat's Bakery. En ja hoor dit is familie van de ander Schat Bakery in Bishop.


De Earthquake Fault in het Inyo National Forest vormde de start van onze laatste volledige dag vakantie in Mammoth Lakes. Deze "barst" vormde zich ergens tussen 550-650 jaar geleden in een periode van intense vulkanische activiteit in de regio.


Vervolgens reden we verder langsheen de Dry Creek Rd met als doel de korte wandeling naar de Inyo Crater Lakes te doen. Eenmaal bij de emeraldkleurige meertjes aangekomen, zagen we Deer Mountain iets verderop liggen. De beslissing om de heuvel te beklimmen was niet de beste zet van de dag aangezien het al vrij snel duidelijk werd dat er niet echt een "wandelpad" naar de top was. Vlak voor het bereiken van de top besloten we toch maar rechtsomkeer te maken en naar de auto terug te keren.




Alvorens naar de tent terug te keren, reden we nog naar de Hot Creek Geological Site die vlakbij de Mammoth Yosemite Airport gelegen is. Ook al leek het water van de beek lekker warm te zijn, toch gaf de kleur van het water, de zwavelgeur en de afrastering langsheen de oever duidelijk aan dat zwemmen op deze plaats niet aangeraden was.




De volgende morgen was het dan weer tijd om richting Hercules terug te keren. Gelukkig konden we de Tioga Pass Road op zodat we nog de schade van de recente Rim Fire konden waarnemen.


donderdag 26 september 2013

Zomervakantie deel 1: Las Vegas & Death Valley

Op zondag 22 September stonden we klaar om richting SFO te rijden voor onze vlucht naar Las Vegas, toen we erachter kwamen dat er iets met de reservatie was misgegaan en we uiteindelijk dus geen vluchten hadden. Wat volgde was een hectische 2 uur van rondbellen maar rond de middag hadden we alles kunnen regelen:
- Woofy zijn oppas cancellen
- Checken bij het Trump Hotel in Las Vegas of honden toegelaten waren
- Auto inladen (voor verblijf Las Vegas en de aansluitende vakantie)

In de vroege namiddag begonnen we dan aan onze 9 uur durende rit naar Las Vegas waar we rond 22 uur toekwamen. Bij het inchecken kregen we ook nog een gratis upgrade naar een grotere suite aangezien ze nog maar 1 kamer hadden waar honden waren toegestaan.






De komende dagen vond er de Pack Expo beurs plaats maar 's avonds hadden we tijd om met enkele collega's en hun vrouwen te gaan eten en de laatste avond brachten we met een hele bende door op Fremont Street. Dit is het oude centrum van Vegas dat ze in de laatste jaren terug hebben opgewaardeerd en waar er sinds 2004 een gigantisch $17 miljoen scherm van LG hangt. Met zijn 12.5 miljoen gesynchroniseerde LED modules heeft dit mega scherm een lengte van meer dan 5 voetbalvelden.























Na ons verblijf in Las Vegas vertrokken we richting Death Valley voor onze vakantie. En bij aankomst in het Furnace Creek Visitor Center werd het al meteen duidelijk dat het de komende dagen bakken en braden zou worden.





De volgende morgen stond er eerst een wandeling doorheen de Golden Canyon op het programma. De bedoeling was om tot Zabriskie Point en terug te wandelen maar gezien de temperaturen van >30 graden celcius besloten we om halfweg rechtsomkeer te maken.









Omdat we toch ook het uitzicht vanop Zabriskie Point wilden zien, gingen we dan maar met de auto nadien die richting uit. Op de terugweg naar Furnace Creek reden we ook nog door de 20 Mule Team Canyon.










Het Borax Museum dat op de Furnace Creek Ranch ligt, werd de laatste halte van de dag alvorens naar onze kampeerplek op de Texas Spring Campground terug te keren.




De combinatie van de hoge temperaturen en het feit dat meerdere wandelpaden omwille van overstromingen eerder in het jaar afgesloten waren, deed ons de volgende dag beslissen om niet langer in Death Valley te blijven. Op de weg uit het park stopten we nog even bij de Harmony Borax Works en de Mesquite Flat Sand Dunes vlakbij Stovepipe Wells.








Op weg naar Mammoth Lakes, waar we de rest van de vakantie zouden doorbrengen, stopten we ook nog bij Erick Schat's Bakery in Bishop, CA waar we genoten van enkele heerlijke gebakjes.