maandag 30 september 2013

Zomervakantie deel 2: Mammoth Lakes

Van een schokkerende overgang gesproken: waar we in Death Valley nog met nachttemperaturen van om en bij de 20 graden te maken hadden, kwamen we in Mammoth Lakes terecht waar we 's nachts richting het vriespunt gingen. Maar dankzij de Government Shutdown was het zeker geen slechte zet geweest om Death Valley te verlaten aangezien alle Nationale Parken gesloten zouden blijven tot het einde van de shutdown.

De eerste dag van ons verblijf in Mammoth Lakes werd een wandeldag. We reden met de auto tot aan de Coldwater Campground vanwaar we begonnen aan de 5.5 mijl lange Duck Pass Trail. De wandeling bracht ons langsheen Barney en Arrowhead Lake en onderweg leefde Woofy zich uit in het water en in de sneeuw.






Dit ravotten had natuurlijk ook een lichte impact op het laatste deel van de tocht, die Woofy zeer rustig in de rugzak doorbracht.









Omdat we al geruime tijd niet meer gefietst hadden, vertrokken we op dag 2 's morgens richting de fietsenverhuur en even later zaten we op onze tweewielers. We verlieten Mammoth Lakes via het Lakes Basin Path dat ons achtereenvolgens langsheen Twin Lakes, Lake Mary en Horshoe Lake.









Toen we terug in Mammoth Lakes toekwamen, trakteerden we ons op een heerlijke Berliner Boll en een Fruit Danish bij Shea Schat's Bakery. En ja hoor dit is familie van de ander Schat Bakery in Bishop.


De Earthquake Fault in het Inyo National Forest vormde de start van onze laatste volledige dag vakantie in Mammoth Lakes. Deze "barst" vormde zich ergens tussen 550-650 jaar geleden in een periode van intense vulkanische activiteit in de regio.


Vervolgens reden we verder langsheen de Dry Creek Rd met als doel de korte wandeling naar de Inyo Crater Lakes te doen. Eenmaal bij de emeraldkleurige meertjes aangekomen, zagen we Deer Mountain iets verderop liggen. De beslissing om de heuvel te beklimmen was niet de beste zet van de dag aangezien het al vrij snel duidelijk werd dat er niet echt een "wandelpad" naar de top was. Vlak voor het bereiken van de top besloten we toch maar rechtsomkeer te maken en naar de auto terug te keren.




Alvorens naar de tent terug te keren, reden we nog naar de Hot Creek Geological Site die vlakbij de Mammoth Yosemite Airport gelegen is. Ook al leek het water van de beek lekker warm te zijn, toch gaf de kleur van het water, de zwavelgeur en de afrastering langsheen de oever duidelijk aan dat zwemmen op deze plaats niet aangeraden was.




De volgende morgen was het dan weer tijd om richting Hercules terug te keren. Gelukkig konden we de Tioga Pass Road op zodat we nog de schade van de recente Rim Fire konden waarnemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten