dinsdag 31 december 2013

Coastal trip So-Cal: part 4

De laatste dag van 2013 startten we op Venice Beach en meteen na aankomst werden we al ondergedompeld in de "speciale sfeer" die er hangt. Zo zagen we er straatartiesten, talrijke kleine winkeltjes, grafiti en de nodige "alternatievelingen".







Ook stopten we even aan Muscle Beach. Deze plek is vooral bekend vanwege Arnold Schwarzenegger, die er in zijn bodybuilding jaren vaak kwam trainen. Ook vandaag hingen er nog talrijke "kleerkasten" rond.


Alvorens in Venice te vertrekken, maakten we nog een wandeling op het strand en stopten we ook nog bij de Ballona Lagoon. Toen Abbot Kinney in het begin van de twintigste eeuw de kanalen in Venice aanlegde, gebruikte hij deze lagune als waterbron.



De volgende halte was de "grootste aangelegde jachthaven voor kleine jachtboten ter wereld": Marina Del Rey.


Omdat het vandaag de laatste dag van het jaar was en we 's avonds naar het vuurwerk wilden kijken, besloten we om eerst nog even langs het hotel te passeren alvorens naar Long Beach te rijden.

Op weg naar Long Beach passeerden we eerst nog langsheen de haven van LA, ook wel Worldport LA geheten. Dit is de drukste containerhaven van de VS dat zich met z'n 3,000 hectare landoppervlak langsheen 69 kilometer water uitstrekt.




Deel van de festiviteiten voor oudjaar speelden zich vanaf 9 uur 's avonds af langsheen Pine Avenue en daarom besloten we om na aankomst in de stad eerst die richting uit te gaan vooraleer alles afgesloten zou worden voor de festiviteiten. Via de Promenade wandelden we naar Planet Ocean, dat met zijn 11,000 vierkante meter beschilderde gevel door het leven gaat als de grootste muurschildering ter wereld.



Vanop Shoreline Village hadden we een prachtig zicht op de Queen Mary. Deze lijnboot heeft in haar loopbaan 1001 trans-atlantische vaarten tussen Southhampton en de VS afgelegd en ligt sinds 1967 aangemeerd in Long Beach.





Ons laatste avondmaal van het jaar besloten we in Shoreline Village te genieten. Nadien wandelden we nog wat langsheen het water alvorens ons te installeren voor het vuurwerk. Ook al was het vuurwerk minder spectaculair dan dat van afgelopen jaar in San Francisco, toch genoten we ervan. Al moeten we wel zeggen dat het voor Woofy absoluut geen genieten was.




maandag 30 december 2013

Coastal trip So-Cal: part 3

Omdat ons bezoek aan Santa Barbara zo was meegevallen, besloten we om er de ochtend van dag 3 opnieuw te starten. We keerden terug naar het Court House waar we gisteren net te laat waren om de toren te beklimmen en dus een prachtig zicht over de stad misliepen. Maar deze ochtend maakte dat allemaal goed. Zo konden we alle gebouwen waar we gisteren gepasseerd waren ook eens vanuit vogelperspectief zien.










Toen we onze ogen goed de kost hadden gegeven, gingen we verder naar het Waterfront en meerbepaald de haven en de Stearns Wharf. Tegen dat we de pier volledig afgewandeld hadden, was het al middag en gingen we op zoek naar een restaurantje voor ons ontbijt. Aangezien Woofy met ons op trip was, konden we niet zomaar bij eender welk restaurant terecht en zo belandden we bij Sambo's waar we enorm genoten van ons ontbijt bestaande uit eieren, spek en pancakes.





Op weg naar Ventura werden we voor de 2de dag op rij verrast door een groep dolfijnen. En in vergelijking met gisteren zwommen ze nog dichter bij het strand en hoefden we geen halsbrekende U-turns te doen om een goede fotolocatie te vinden.





De Mission San Buenaventura in Ventura stond als volgende op het programma. Meer dan even stoppen voor een foto deden we er echter niet.


Via de Malibu Canyon passeerden we eerst, zoals de naam al doet vermoeden, in Malibu alvorens Santa Monica te bereiken. Toen ze ons in de eerste parkeergarage $30 probeerden aan te rekenen voor een parkeerplaats, besloten we om toch maar even verder te zoeken en uiteindelijk lieten we de auto achter vlak aan het strand en de pier.


Met snelwandel-pas vertrokken we onmiddellijk richting Palisades Park waar we nog net op tijd wilden toekomen om de zon te zien verdwijnen achter de oceaan-horizon. Zoals onderstaande foto's laten zien, zijn we daar goed in geslaagd.






Ons bezoek aan Santa Monica en de avond sloten we af met een wandeling over de pier.