maandag 30 december 2013

Coastal trip So-Cal: part 3

Omdat ons bezoek aan Santa Barbara zo was meegevallen, besloten we om er de ochtend van dag 3 opnieuw te starten. We keerden terug naar het Court House waar we gisteren net te laat waren om de toren te beklimmen en dus een prachtig zicht over de stad misliepen. Maar deze ochtend maakte dat allemaal goed. Zo konden we alle gebouwen waar we gisteren gepasseerd waren ook eens vanuit vogelperspectief zien.










Toen we onze ogen goed de kost hadden gegeven, gingen we verder naar het Waterfront en meerbepaald de haven en de Stearns Wharf. Tegen dat we de pier volledig afgewandeld hadden, was het al middag en gingen we op zoek naar een restaurantje voor ons ontbijt. Aangezien Woofy met ons op trip was, konden we niet zomaar bij eender welk restaurant terecht en zo belandden we bij Sambo's waar we enorm genoten van ons ontbijt bestaande uit eieren, spek en pancakes.





Op weg naar Ventura werden we voor de 2de dag op rij verrast door een groep dolfijnen. En in vergelijking met gisteren zwommen ze nog dichter bij het strand en hoefden we geen halsbrekende U-turns te doen om een goede fotolocatie te vinden.





De Mission San Buenaventura in Ventura stond als volgende op het programma. Meer dan even stoppen voor een foto deden we er echter niet.


Via de Malibu Canyon passeerden we eerst, zoals de naam al doet vermoeden, in Malibu alvorens Santa Monica te bereiken. Toen ze ons in de eerste parkeergarage $30 probeerden aan te rekenen voor een parkeerplaats, besloten we om toch maar even verder te zoeken en uiteindelijk lieten we de auto achter vlak aan het strand en de pier.


Met snelwandel-pas vertrokken we onmiddellijk richting Palisades Park waar we nog net op tijd wilden toekomen om de zon te zien verdwijnen achter de oceaan-horizon. Zoals onderstaande foto's laten zien, zijn we daar goed in geslaagd.






Ons bezoek aan Santa Monica en de avond sloten we af met een wandeling over de pier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten