zondag 29 december 2013

Coastal trip So-Cal: part 2

Dag 2 van onze Zuid-Californische tour begon aan de pier op Pismo Beach. En wat is er beter om de dag te beginnen dan een goede workout (ale toch voor Woofy).






Na een korte stop aan het visitor center ging het dan verder richting Solvang en meerbepaald de Mission Santa Ines. Gelukkig was net 1 van de 4 zondagsvieringen gedaan zodat we ook de missiekerk van de binnenkant konden bezichtigen.






Toen we bij het verlaten van de missiepost op de parking een 10-tal tourbussen geparkeerd zagen staan, wisten we meteen dat onze wandeling doorheen Solvang tenmidden van honderden toeristen zou plaatsvinden. Desalniettemin genoten we van het Deense stadje dat recentelijk haar 100 jarig jubileum vierde. Onze lunch bestond uit enkele heerlijke gebakjes bij Mortensen's Danish Bakery.




Nadien stopten we ook nog even bij Ostrichland USA, een emu- en struisvogelfarm. Als je wil, kan je er de dieren voederen maar wij hielden het bij het maken van enkele foto's vanop straat. Dat de farm een gevestigde waarde is, blijkt onder andere uit het feit dat er een aflevering van de Simpsons ("How Munched is That Birdie in the Window?") naar hen verwijst.



Via Highway 101 zetten we koers richting El Capitan State Beach dat een 20-tal minuten ten westen van Santa Barbara gelegen is.


Van hieruit kan men in de wintermaanden (december-april) namelijk vaak grijze walvissen op hun tocht naar de warmere waters in Baja California zien passeren. Maar toen we op een bepaald moment precies enkele zwarte vlekjes in het water zagen bewegen, parkeerden we de auto vlak naast de autostrade zodat we konden uitstappen. Het bleek een hele groep dolfijnen te zijn die spijtig genoeg verder van ons wegzwommen.


Maar op momenten als deze geven we niet direct op en enkele U-turns op de autostrade later, stonden we netjes geparkeerd op een View Point en konden we beginnen met het maken van talrijke foto's.







Van zodra de speelse diertjes buiten bereik van onze fotocamera zoom geraakten, vertrokken we richting Santa Barbara waar een kort bezoek aan de Mission Santa Barbara als eerste op het programma stond.





De rest van de namiddag en vroege avond brachten we door in downtown Santa Barbara waar we passeerden langsheen Arlington, Granada en Lobero Theatre.




Verder hielden we ook halt bij het Courthouse, het Presidio, Casa de la Guerra en de talrijke winkeltjes en restaurantjes in El Paseo en Paseo Nuevo.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten