zaterdag 28 december 2013

Coastal trip So-Cal: part 1

Na enkele dagen vertraging omwille van medical exams voor ons green card process vertrokken we op zaterdagmorgen 28 December richting het zuiden. De komende dagen zouden we via San Luis Obispo, Santa Barbara en Santa Monica Beach richting Huntington Beach rijden langsheen Highway 1.


De eerste halte op onze roadtrip werd de missie van San Miguel. Eerlijkheidshalve moeten we wel al meteen vermelden dat dit de meest onderkomen missiepost was, die we tot nog toe bezocht hadden langsheen de El Camino Real. Ten gevolge van een aardbeving in 2003 was de missiepost nog steeds gesloten en gezien de staat van de buitenkant van het gebouw, vermoeden we dat we niet echt iets gemist hebben.



Het kaartje beneden geeft een overzicht van de 21 missieposten langsheen de Camino Real en voor de volledigheid hebben we ook degene aangeduid die we tot nog toe bezocht hebben en deze trip gaan bezoeken.


De 19de eeuwse huizen langsheen Vine Street in Paso Robles waren volgens onze reisgids de moeite om te bezichtigen maar bij het cruisen langsheen de panden hadden we toch eerder een gevoel van ontgoocheling dan wel van extase.


We lieten Paso Robles dan ook snel achter ons en zetten koers naar het havendorpje Morro Bay waar we begonnen met een wandeling langsheen Embarcadero met zijn talrijke restaurantjes en souvernierwinkeltjes. Van hieruit hadden we ook een prachtig zicht op Morro Rock, een 175 meter hoge vulkanische rots. Deze koepelvormige top is de meest noordelijk gelegen top van een reeks van 9 die zich uitstrekken van Morro Bay tot aan de County luchthaven van San Luis Obispo.




Voor Woofy was deze wandeling niet echt een hoogtepunt en dat kwam voornamelijk door het te luide gebrul van de zeehonden die op de pier lagen.


Vervolgens beklommen we de sequoia houten trappen, die ter ere van het 100-jarig bestaan van het stadje werden aangelegd.


Omdat het al 16:00 uur gepasseerd was, werd het tijd om richting Morro Rock te rijden zodat we foto's van de ondergaande zon met zijn speciale lichtinvallen op de rots konden maken. Even na aankomst werden we enorm beloond door een magnifieke zonsondergang, de beukende golven op de golfbreker en een prachtig zicht op Morro Rock.








Het laatste deel van onze dag bestond uit de 20 minuten durende rit naar San Luis Obispo waar we eerst incheckten in het hotel. Nadien wandelden we richting Downtown en meerbepaald de Missiepost. Deze missie was de vijfde die gesticht werd en staat bekend als 1 van de rijkere.



Voor ons dinner stopten we bij 1 van de Italiaanse restaurantjes waar we genoten van een Tuscan pizza op het buitenterras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten