zondag 30 augustus 2015

Coffs Harbour en omgeving

Deze morgen werden we wakker door het vrolijke gefluit (gekwetter) van enkele vogels. Toen we de camper uitkwamen werden we begroet door de vrolijke kleuren van meerdere papegaai-achtige vogels.


Vanop onze slaapplaats in Urunga vervolgden we onze verkenning van de Australische oostkust. De eerste dagstop werd Sawtell en meerbepaald Bonville Headland. Het was opnieuw een stralende dag, al zorgde een stevige zeebries wel voor de nodige afkoeling. Zelfs na enkele dagen reeds langs de zee te hebben gereden, bleven we toch ook vandaag in volle bewondering van de prachtige vergezichten langsheen de stranden aan de Tasman Sea.




Boambee Lookout in Sawtell werd de volgende halte en tijdens de korte wandeling genoten we van het uitzicht over Sawhill Beach. Ook zagen we van ver boven het water een manta ray voorbij zwemmen en dit deed ons nog maar eens beseffen hoe helder het water hier is.





Bij het binnenrijden van Coffs Harbour kon het contrast met de verlaten stranden niet groter zijn. Er was in het dorp namelijk een gigantische drukte op de lokale farmers markt. Maar het was een gezellige drukte en even later slenterden we langsheen de kraampjes terwijl we genoten van de tropische klanken van een lokaal muziek bandje.



Nadien ging het langsheen de haven richting Muttonbird Island Nature Reserve. Het eiland is door de inheemse bevolking (Gumbaynggirr stam) en de vroegere Europese kolonisten genoemd naar de pijlstormvogel. Het vlees van deze vogels werd qua textuur en smaak vergeleken met dat van een schaap (button).



Op het uiteinde van het eiland hadden we opnieuw een prachtig uitzicht op de kuststrook en werden we begroet door een walvis, die ijverig met zijn staart in het water aan het slaan was. In vergelijking met gisteren was dit natuurlijk maar magertjes. Ja een mens wordt hier snel gewoon aan massa’s voorbij zwemmende walvissen.



Bij het buiten rijden van Coffs Harbour passeerden we nog even langs The Big Banana. We maakten ook nog enkele foto's bij een van de talrijke bananen plantages in de omgeving.



De Sikh tempel in Woolgoolga werd onze volgende halte. Deze tempel is de eerste Sikh tempel die op Australische bodem gebouwd werd. Rond 1940 arriveerden in dit dorp de eerste Indische immigranten om te werken in de bananen plantages. Vandaag de dag is de fruitbalans meer naar de bosbessen omgeslaan en draagt Woolgoolga voor een groot deel bij aan de Australische bosbessen teelt.


Toen we even later aan het cruisen waren langsheen Tourist Drive 22 zagen we in een weiland langs de weg een enorme hoeveelheid kangoeroes. Naast het feit dat we met een campervan rondreden, konden de mensen in de autos rondom ons waarschijnlijk meteen zeggen dat we toeristen waren toen we ons zeer overtuigend in de berm parkeerden om foto’s te maken.


Alvorens in Maclean, een dorpje met Schotse roots, terecht te komen, bleek dat we eerst nog de ferry moesten nemen om de Clarence rivier over te steken. Hier hadden we niet echt rekening mee gehouden, maar gelukkig voer de ferry ook op zondag. Moest dit niet het geval zijn geweest dan had ons een detour van minstens een uur in het vooruitzicht gelegen.


In Maclean aangekomen werden we om de oren geslagen met Schotse namen. Men had er namelijk op maar liefst 200 electriciteitspalen de kiltpatronen van de verschillende clans geschilderd.


Voordat we onze slaapplaats in het dorp opzochten, passeerden we tenslotte langsheen Herb Stanford Memorial Park en de Maclean lookout.



Afgelegde weg: 180 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten